Αθλητικά

Κι όμως, προπονητής “έκοψε” τον Κωστούλα στον Ολυμπιακό – Το παίρνει πάνω του ο Μεντιλίμπαρ με νέο πλάνο!

Κι όμως, προπονητής

Πώς να μην γίνει έξαλλος ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά; Ο νεαρός φορ έχει τρελάνει ήδη όλη την Ευρώπη με τις εμφανίσεις του στο Youth League, ωστόσο στο Λιμάνι βρέθηκε άνθρωπος που έκρινε ότι δεν άξιζε να δαπανήσει χρόνο για να δουλέψει μαζί του και να τον βελτιώσει…

Η εκπληκτική πορεία του Ολυμπιακού έως τους 4 της Youth League έστρεψε τα βλέμματα στην εξαιρετική ομάδα της Κ19 των Ερυθρολεύκων, που καθοδηγείται από τον Δημήτρη Συλαΐδόπουλου. Η δουλειά που κάνουν οι Πειραιώτες στην Ακαδημία τους δικαιώνεται, καθώς έχουνς τα χέρια τους μία εξαιρετική «φουρνιά» παικτών, πάνω στην οποία πρέπει να χτίσουν το μέλλον τους.

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας θεωρείται ίσως το πιο λαμπρό αστέρι αυτής της ομάδας, έχοντας αρχίσει να δείχνει εντυπωσιακά δείγματα ήδη από πολύ νεαρή ηλικία. Πλέον στα 16 του χρόνια αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της Κ19, με το ταλέντο του να ξεχωρίζει στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει σκοράρει σε 5 από τα 6 ματς που έχει αγωνιστεί στη φετινή Youth League και φιλοδοξεί να το ξανακάνει στο Final Four της διοργάνωσης. Οι Ερυθρόλευκοι ονειρεύονται την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, διεκδικώντας το εισιτήριο με αντίπαλο τη Ναντ.

Έχει ενδιαφέρον το παρασκήνιο με τον Κωστούλα στο ξεκίνημα της σεζόν, καθώς ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, πήρε αρχικά το νεαρό άσο στην καλοκαιρινή προετοιμασία, ωστόσο 10 μέρες αργότερα τον έστειλε πίσω, κρίνοντάς τον ανέτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας.

Έχοντας διακρίνει το ταλέντο του Κωστούλα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα προτιμούσαν το παιδί να δουλέψει με την πρώτη ομάδα, γι’ αυτό και πρότειναν στον Μαρτίνεθ να τον δοκιμάσει. Θεωρούσαν ότι ο νεαρός επιθετικός θα είχε ακόμα καλύτερη εξέλιξη εάν προπονούταν με την πρώτη ομάδα, συμμετέχοντας παράλληλα στις αναμετρήσεις της Κ19. Ο Ισπανός προπονητής, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη.

Πλέον δεν υπάρχει Μαρτίνεθ, άρα ο Μεντιλίμπαρ θα πάρει την απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Κωστούλα εν όψει της επόμενης σεζόν. Πάντως είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί ένα τεράστιο ταλέντο, που αν δουλευτεί σωστά θα αφήσει εποχή. Γι’ αυτό και οι Ερυθρόλευκοι πιστεύουν ότι «χτίζοντας» από νωρίς τον ταλαντούχο άσο στην πρώτη ομάδα και δίνοντάς του την ευκαιρία να μάθει τα μυστικά της θέσης του δίπλα σε φτασμένους επιθετικούς -που κάθε σεζόν έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ- θα τον βοηθήσουν να «εκτοξευθεί» όσο το δυνατόν πιο άμεσα και αποτελεσματικά.

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top