Κόσμος

Κωλοτούμπα Μπάιντεν: Επεκτείνει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό – «Δικαιωμένος» αισθάνεται ο Τραμπ

AP23274612896744

Κωλοτούμπα Μπάιντεν: Επεκτείνει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό – «Δικαιωμένος» αισθάνεται ο Τραμπ

Ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να είχε ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην εξουσία, ότι δεν θα επεκτείνει τον φράχτη που έστησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Μεξικό, ωστόσο μόλις πήρε πίσω την απόφαση του.

Μάλιστα, η κυβέρνηση του ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να ανασταλεί η ισχύς περίπου 20 ομοσπονδιακών νόμων και κανονισμών, που αφορούν το περιβάλλον και τα προστατευόμενα είδη, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του τείχους.

«Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να κατασκευάσουμε φυσικά φράγματα και δρόμους κοντά στα σύνορα για να εμποδίσουμε την παράνομη είσοδο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Αλεχάντρο Μαγιόρκας.

Το νέο αυτό τμήμα θα κατασκευαστεί στην κοιλάδα του Ρίο Γκράντε, σε έναν τομέα όπου καταγράφεται μεγάλος αριθμός νέων αφίξεων μεταναστών από το Μεξικό. Σε διάστημα δέκα μηνών, μέχρι τις αρχές Αυγούστου, καταγράφηκαν περίπου 245.000 απόπειρες παράνομης εισόδου στις ΗΠΑ, υπενθύμισε ο υπουργός.

Έτσι, ο Ντόναλντ Τραμπ αισθάνεται «δικαιωμένος» για την απόφαση που είχε λάβει για τον φράχτη, ενώ ζήτησε να του ζητήσουν «συγγνώμη», όσοι τον είχαν κατακρίνει.

To Top