Πολιτική

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη έχει μπει στις ράγες μιας μεγάλης ιστορικής αλλαγής

3975820

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη έχει μπει στις ράγες μιας μεγάλης ιστορικής αλλαγής

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε στην κεντρική του προεκλογική εκδήλωση που έγινε στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, του γενικού διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Σμυρλή, βουλευτών της ΝΔ, αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου.

«Η πόλη δεν πρέπει να επιστρέψει στα παλιά», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας: «Ξεβολέψαμε πολλούς. Μας πολεμάνε πολλοί. Το βλέπετε. Σήμερα όμως όλοι μιλάνε για χρηματοδοτήσεις, χρονοδιαγράμματα και εργοτάξια. Όχι για περσόνες. Όχι για ατάκες. Όχι για ιδιότροπους και αιρετικούς πολιτικούς, που παίζανε έναν ρόλο του εξωτικού φρούτου, και τώρα διεκδικούν να ξανακαθίσουν στο τραπέζι. Η Θεσσαλονίκη -είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι- έχει μπει στις ράγες μιας μεγάλης, μιας ιστορικής αλλαγής».

Υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη «του 2023 είναι πολύ καλύτερη από την πόλη του 2019 και του 2015 και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς». Παράλληλα έθεσε προς το κοινό της εκδήλωσης το «δίλημμα της κάλπης. Θα προχωρήσουμε, για να ολοκληρώσουμε αυτή την ατζέντα ή θα επιστρέψουμε στα παλιά; Θα υλοποιήσουμε όλα αυτά τα έργα ή θα αρχίσουμε το γαϊτανάκι των ακυρώσεων και των αναβολών; Θα βάλουμε πλώρη για τη Θεσσαλονίκη του 2030 ή θα κοιτάξουμε πάλι στα 90s;».

3975825
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη έχει μπει στις ράγες μιας μεγάλης ιστορικής αλλαγής 4

Ειδικότερα, για το έργο της τρέχουσας θητείας του είπε πως πραγματοποιήθηκαν 3.000 μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις σε όλες τις γειτονιές, συμπληρώνοντας πως σήμερα στην πόλη τρέχουν τέσσερα μεγάλα κατασκευαστικά προγράμματα του δήμου Θεσσαλονίκης. «Βρήκα μια πόλη παρατημένη, που έπρεπε να τα πιάσουμε όλα από την αρχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Ζέρβας.

Παραδέχτηκε πως δεν «τα κάναμε όλα σωστά» και πρόσθεσε πως «αν κάποιον πονάνε οι αστοχίες και οι ολιγωρίες περισσότερο, αυτός είμαι εγώ. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη όλων όσων δεν έγιναν. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη να διορθώσω ό,τι πήγε στραβά ή ό,τι δεν προχώρησε όσο θα θέλαμε».

3975829
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη έχει μπει στις ράγες μιας μεγάλης ιστορικής αλλαγής 5

Δεσμεύτηκε πως με την ψήφο των Θεσσαλονικέων στις 8 Οκτωβρίου θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις, όπως έκανε και το 2019. «Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ κοιτώντας σας στα μάτια είναι ότι θα εργαστώ με το ίδιο πάθος, την ίδια εργατικότητα, το ίδιο όνειρο για τη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ.Ζέρβας ζητώντας στην κάλπη «καθαρή εντολή».

Τον δήμαρχο προλόγισε ο Yπουργός κ.Παπαστεργίου λέγοντας πως «η αυτοδιοίκηση είναι αρρώστια, αγάπη, μεράκι. Αυτά που βλέπω στο πρόσωπο του φίλου μου Κωνσταντίνου Ζέρβα». Εμφανίστηκε βέβαιος πως ο δήμαρχος «θα φέρει νίκη», τονίζοντας πως «με αυτό το άθλιο σύστημα του 2019 ο Ζέρβας και η ομάδα του, με τους οποίους διοίκησε, ήταν ήρωες. Η δεύτερη θητεία είναι αυτή που σε απογειώνει και η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να απογειωθεί».

To Top