Ελλάδα

Κώστας Χατζής: Η απρόσμενη πρώτη γνωριμία με τη Μαρινέλλα και η θρυλική συνύπαρξη

ΚΩΣΤΑΣΧΑΤΖΗΣ

Κώστας Χατζής: Η απρόσμενη πρώτη γνωριμία με τη Μαρινέλλα και η θρυλική συνύπαρξη

Με αφορμή την επερχόμενη συναυλία στο Ηρώδειο, ο Κώστας Χατζής μίλησε το Σάββατο στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» και τον δημοσιογράφο Κυράκο Θεοδοσίου στον Alpha. Μεταξύ άλλων, ο ερωτικός τραγουδοποιός γύρισε πίσω στον χρόνο και τις μεγάλες του επιτυχίες όπως «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει» και «Αντίο, λοιπόν, αντίο».

Ειδικότερα, ο Κώστας Χατζής εξομολογήθηκε πως «με είχαν απαγορεύσει και τραγούδια που έστελνα στην προεδρία τα απαγόρευαν. Το 1968 μου επέτρεψαν να ξανατραγουδήσω στην οδό Φλέσσα και στην άκρη ήταν η Παλιά Αθήνα όπου τραγουδούσε η Μαρινέλλα. Όταν είχε διάλειμμα, φορούσε μια ρόμπα μαζί με την Ζώκα την χορεύτρια και έρχονταν και με άκουγαν. Έτσι έγινε και η γνωριμία μας».

«Είπαμε λοιπόν να κάνουμε μια δουλειά μαζί και το αποτέλεσμα ήταν να έχει αυτή την ωραία επιτυχία με το κομμάτι… Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει»

«Μετά το Ρεσιτάλ ήταν να κάνω μια δουλειά με την Ελπίδα και τον Δάκη. Τότε λοιπόν έγραψα για την Ελπίδα τραγούδια μαζί με τον Δάκη. Πριν όμως ήθελα να βάλω να τραγουδήσουν λαϊκοί τραγουδιστές γιατί δούλεψα με λαϊκούς τραγουδιστές. Δεν τραγουδούσα αλλά συνόδευα. Είδα ότι τον Δάκης και την Ελπίδα τους ακολουθούν οι νέοι και σκέφτηκα ότι με αυτούς θα μπορούσα να περάσω τα τραγούδια στους νέους. Και πραγματικά έτσι έγινε» δήλωσε ακόμα, στην ίδια συνέντευξη, ο Κώστας Χατζής.

To Top