Κόσμος

Κόβουν 11 δέντρα από το «King’s Road» του «Game Of Thrones» στη Βόρεια Ιρλανδία

dasos 1

Κόβουν 11 δέντρα από το «King’s Road» του «Game Of Thrones» στη Βόρεια Ιρλανδία

Είναι γνωστό πως πολλά από τα γυρίσματα της σειράς «Game Of Thrones» έγιναν στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου η Dark Hedges, η τοξωτή σήραγγα από οξιές κοντά στο Άρμοϊ, έγινε δημοφιλής τουριστικό αξιοθέατο όταν, στη δεύτερη σεζόν της επιτυχημένης σειράς του HBO, αποτέλεσε τον King’s Road. Τώρα, τα δέντρα στη λεωφόρο, που έγιναν τα γυρίσματα της σειράς, πρόκειται να καταστραφούν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το υπουργείο Υποδομών (DfI) επιβεβαίωσε στο BBC News ότι «οι αναγκαίες εργασίες για την ασφάλεια των δέντρων» θα ξεκινήσουν στην τοποθεσία Bregagh Road την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με αναφορά, τα περισσότερα δέντρα είναι σε κακή κατάσταση. Μάλιστα, 11 δέντρα στη διαδρομή θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανό κίνδυνο για τους διερχόμενους, αναφέρεται.

Το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε ότι οι εργασίες απομάκρυνσης και αποκατάστασης στην ιδιόκτητη έκταση θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα. Τα δέντρα φυτεύτηκαν στον δρόμο που οδηγούσε στο Gracehill House, το οποίο ήταν βασιλικό οίκημα που χτίστηκε το 1775. Από τις συνολικά 150 έχουν απομείνει 86 οξιές, καθώς κάποιες καταστράφηκαν από καταιγίδες.

To Top