Αθλητικά

Κρατάει τα θετικά ο Μαρτίνεθ – “Δώσαμε απαντήσεις…” – Τι είπε για Ποντένσε

Κρατάει τα θετικά ο Μαρτίνεθ - "Δώσαμε απαντήσεις..." - Τι είπε για Ποντένσε

Ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές, έμεινε όπως δήλωσε ο ίδιος, από την εικόνα των Ερυθρόλευκων κόντρα στην ΑΕΚ ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας στην Cosmote TV.

Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Στην προσπάθεια των παικτών, αλλά και στα πολύ καλά διαστήματα που είχε ο Ολυμπιακός στάθηκε στις δηλώσεις του ο Ισπανός τεχνικός, ενώ παράλληλα μίλησε και στην εικόνα του Ντάνιελ Ποντένσε.

«Ήταν ένα παιχνίδι έντονο και πολύ δύσκολο. Η ΑΕΚ είχε μεγάλη ένταση, το περιμέναμε, η ΑΕΚ στο πρώτο 20αλεπτο μας πίεσε πολύ. Από εκεί και μετά ανεβήκαμε και ισοφαρίσαμε. Θέλουμε να βελτιωθούμε σε αρκετά πράγματα.

Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοσή μας. Σε κάποια σημεία παίξαμε καλά και σε κάποια όχι, στο δυνατό σημείο της ΑΕΚ παίξαμε δυνατά. Πρέπει όμως να βελτιωθούμε. 

Χρειαζόμαστε τέτοια παιχνίδια ώστε να γνωριστούμε, κάνουν αρκετοί το ντεμπούτο τους και θα έχουμε περισσότερη συνοχή. Ο Ποντένσε είναι δύο εβδομάδες μαζί μας και έχει προπονηθεί αρκετά. Τα χαρακτηριστικά του είναι τέτοια που τον θέλαμε στο παιχνίδι μας, ενώ έχει και εμπειρία από αυτά τα παιχνίδια. 

Λίγο αργότερα μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου έδωσε απαντήσεις και για το μέτριο τελευταίο 20λεπτο του Ολυμπιακού στην OPAP Arena, μετά την αλλαγή του Κώστα Φορτούνη.

Για το τι «γεύση» του αφήνει το 1-1 και η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, που άλλαξε άρδην μετά το 25’;

«Ηταν ένα έντονο και δύσκολο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Όπως περιμέναμε ο αντίπαλός μας στα πρώτα λεπτά εμφανίστηκε πολύ καλά στο γήπεδο. Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης, είχε και ποιότητα ο αντίπαλος. Μετά το γκολ της ΑΕΚ η ομάδα μας ξύπνησε. Ήμασταν αρκετά ανώτεροι μετά και αυτό που μας έλλειπε ίσως ήταν η ηρεμία και η καλύτερη ακρίβεια στην τελική προσπάθεια. Μπήκαμε καλά και στο δεύτερο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να δείξουμε την ταυτότητά μας και να κρατήσουμε χαρακτήρα. Ανταποκριθήκαμε καλά στο εναέριο παιχνίδι που η ΑΕΚ είναι δυνατή. Θέλουμε να εξελιχθούμε. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στα επόμενα ματς. Αυτού του είδους τα παιχνίδια είναι δύσκολα και έντονα και για τις δυο ομάδες. Καταφέραμε κάτι πολύ καλό: σε στιγμές πίεσης αντέξαμε ως ομάδα. υπήρχε ισορροπία στο παιχνίδι. Είχαμε φάσεις και ο αντίπαλος. Είμαστε μία ομάδα υπό κατασκευή και παίξαμε απέναντι σε ομάδα πιο έτοιμη από την περσινή σεζόν. Δώσαμε απαντήσεις και πρέπει να συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε».

Γιατι στο δεύτερο ημίχρονο επηρεάστηκε ο Ολυμπιακός και δεν είχε καλή δημιουργία; Αν γύρισαν οι παίκτες του πίσω υποσυνείδητα;

«Δεν συμφωνώ. Δεν υπήρχε κάτι στο μυαλό των παικτών μου. Παίζει και ο αντίπαλος… Θέλαμε να κρατήσουμε τον ίδιο ρυθμό. Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στα πρώτα 20 λεπτά, μετά ο Ολυμπιακός. Μπήκαμε καλά και στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν είναι πάντα εύκολο να κρατά την ίδια ποιότητα και ένταση σε ολο το παιχνίδι. Υπάρχουν τέτοιου είδους παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, στο κομμάτι που η ΑΕΚ είναι δυνατή και είναι το εναέριο παιχνίδι. Αμυνθήκαμε καλά. Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις την ένταση σε υψηλό επίπεδο».

Αν κρίνει το αποτέλεσμα δίκαιο ή καλό; Και για τον στιγμιαίο εκνευρισμό του στο γκολ της ΑΕΚ;

«Δεν μου αρέσει να δέχομαι γκολ. Θέλω να βάζω γκολ και να κερδίζω. Ζω το ποδόσφαιρο με πάθος. Αυτή την ενέργεια και πάθος θέλω να μεταδώσω στην ομάδα. Σίγουρα η ομάδα ήθελε να κερδίσει το παιχνίδι, να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στην ενέργειά μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όπως και να χει είναι σημαντικό για εμάς τώρα να αποκτάμε εμπειρίες. Εχουμε 16 νέους παίκτες συν δυο που άνηκαν στο σύλλογο και δεν ήταν εδώ πέρυσι. Σίγουρα πρέπει να γνωριστούμε καλύτερα, να βελτιωνόμαστε. Κρατάμε τις εμπειρίες απόψε. Πάντα μας βοηθάνε».

Για το ντεμπούτο του Ποντένσε και γιατί έγινε αλλαγή;

«Ο Ποντένσε είναι ένας παίκτης που έχει περάσει δυο εβδομάδες περίπου στις προπονήσεις. Τα χαρακτηριστικά του ταίριαζαν στο ματς. Γνωρίζει τον Ολυμπιακό και τον αντίπαλο. Δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω και να αναφέρομαι σε παίκτες συγκεκριμένα. Είμαστε καινούργια ομάδα με παίκτες πολλούς νέους. Κι εγω ειμαι νέος εδώ. Ήταν μία εμπειρία και για μένα. Οι αλλαγές θα γίνονται πάντα. Πρέπει να φρεσκάρουμε την ομάδα με ενέργεια. Δεν θέλουμε να εξηγούμε κάθε αλλαγή», είπε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

martinez2

To Top