Κόσμος

Κραυγή αγωνίας από τους συγγενείς των ομήρων της Χαμάς – «Φέρτε τους στο σπίτι»

omiroi

Κραυγή αγωνίας από τους συγγενείς των ομήρων της Χαμάς – «Φέρτε τους στο σπίτι»

Την επιστροφή των ομήρων της Χαμάς ζητούν με επίμονο τρόπο οι συγγενείς τους. Κρατούν σε πλακάτ φωτογραφίες των αγαπημένων τους, με το όνομα και την ηλικία τους, πρόσωπα χαμογελαστά, που κάποτε πόζαραν ανέμελα στον φακό και σήμερα αγνοούνται, στέλνοντας το εξής μήνυμα από το Ισραήλ: «Φέρτε τους στο σπίτι, φέρτε τους στο σπίτι, γυρίστε τους πίσω στο σπίτι».

Επιστρατεύοντας την ψυχραιμία και παραμερίζοντας με κόπο την αγωνία και τον πόνο, κάνουν ό,τι μπορούν για να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους, που όπως λένε απήχθησαν από τη Χαμάς και οδηγήθηκαν στην Γάζα. Όλοι μαζί βρίσκονταν στο σπίτι της Κλάρας. Ο Στέϊν, η συνεργάτης της Λουίζ, τα αδέλφια της Φερνάντο και Γκαμπριέλα και η ανιψιά της Μία.

«Επιδιώκουμε όλοι να μάθουν ότι θέλουμε τις οικογένειές μας πίσω. Τους χρειαζόμαστε. Είναι πολύ σκληρό για μας. Ο πατέρας μου… μου έστελνε μηνύματα μέσα από το καταφύγιο και μου είπε ότι οι τρομοκράτες μπήκαν στο σπίτι» λέει με τρεμάμενη φωνή.

Το συγκλονιστικό τελευταίο τηλεφώνημα 21χρονης στον πατέρα της

Συγκλονίζει το τελευταίο τηλεφώνημα που είχε ο Ιλάν Ρεγκέβ με την 21χρονη κόρη του Μάγια, η οποία ήταν στο φεστιβάλ μουσικής στο οποίο σκοτώθηκαν 260 άνθρωποι από τη Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

«Μπαμπά με πυροβόλησαν, με πυροβόλησαν. Μας σκοτώνει μπαμπά, μας σκοτώνει» ακούγεται να λέει η νεαρή Ισραηληνική που ήταν στο φεστιβάλ με τον 18χρονο αδερφό της.

Ο πατέρας της, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα στη συνέντευξη που έδωσε στο CNN, ακούγεται στο τηλεφώνημα να ζητά από την κόρη του να του στείλει τις συντεταγμένες της περιοχής στην οποία βρισκόταν ενώ παράλληλα της λέει «έρχομαι».

Δείτε το βίντεο του CNN:

To Top