Αθλητικά

Κρις Τζόουνς: Ο γκαρντ της Euroleague που έχει βρεθεί σε επτά διαφορετικές χώρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Κρις Τζόουνς: Ο γκαρντ της Euroleague που έχει βρεθεί σε επτά διαφορετικές χώρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κρις Τζόουνς πέρασε από επτά χώρες μέσα σε οκτώ χρόνια για να κυνηγήσει τα μπασκετικά του όνειρα και πλέον έχει εγκατασταθεί στη Βαλένθια.

Ο Κρις Τζόουνς γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1993 στο Τέξας, αλλά είναι πολιτογραφημένος Αρμένιος και τα τελευταία 8 χρόνια, βρέθηκε σε επτά διαφορετικές χώρες για να παίξει μπάσκετ, μέχρι να βρει την… Ιθάκη του στη Βαλένθια.

Ο Κρις Τζόουνς πριν εγκατασταθεί στην Ισπανία είχε κάνει πριν επτά στάσεις σε επτά διαφορετικές χώρες. Ο 30χρονος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα πάρα πολύ μακριά  από το γυμνάσιο και το πανεπιστήμιο που πήγε, πάνω από 10.000 χιλιόμετρα μακριά από το Τέξας, και συγκεκριμένα στη Μογγολία.

Μετέπειτα έκανε στάσεις στην Ελβετία (Starwings Basel, 2016-17), το Βέλγιο (Mons-Hainaut, 2017-19), την Τουρκία (Μπούρσασπορ, 2019-20), το Ισραήλ (Μακάμπι Τελ Αβίβ, 2020-21), τη Γαλλία (Βιλερμπάν, 2021-22) και τέλος την Ισπανία (Βαλένθια, 2022-ως σήμερα).

«Τα πρώτα δύο χρόνια μου, ήταν δύσκολο, ξέρετε, όπως η γλώσσα,  το φαγητό, η απομάκρυνση από την οικογένεια και τους φίλους, αλλά νομίζω ότι με τα χρόνια προσαρμόστηκα κάπως σε αυτό», έχει πει ο Τζόουνς. «Κάθε χώρα έχει το δικό της μοναδικό στοιχείο, είτε είναι η γλώσσα είτε τα διαφορετικά φαγητά», λέει.

 

To Top