Ελλάδα

Κρήτη: Δακρυγόνα και ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου – Σε «κλοιό» πολίτες και τουρίστες 

Clipboard01 74

Κρήτη: Δακρυγόνα και ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου – Σε «κλοιό» πολίτες και τουρίστες 

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αναρχικών, που διαμαρτύρονταν για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του Ευαγγελισμού.

Σύμφωνα με το cretalive.gr η ατμόσφαιρα στο κέντρο ήταν από νωρίς “ηλεκτρισμένη”, με την ημερίδα για τη Βιολογική Γεωργία του Λ.Αυγενάκη στο κτίριο Ανδρόγεω από τη μία, την διαμαρτυρία στα Λιοντάρια από την άλλη και «στη μέση» οι τουρίστες και ο κόσμος που περιδιάβαιναν στο κέντρο.

Κάποια στιγμή άτομα από τη συγκέντρωση μετακινήθηκαν έξω από το κτίριο της οδού Ανδρόγεω όπου άρχισαν να φωνάζουν και να πετούν αντικείμενα. Επενέβη αστυνομική δύναμη και έγινε ρίψη δακρυγόνων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποια στιγμή αντιεξουσιαστές που εισήλθαν στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω, εγκλωβίστηκαν σε αυτό, καθώς έξω από το κτίριο βρίσκονταν διμοιρίες των ΜΑΤ και στον όροφο κόσμος που παρακολουθούσε την ημερίδα για την βιολογική γεωργία. Όπώς αναφέρεται, άτομα από το ακροατήριο δεν επέτρεψαν στους αντιεξουσιαστές να ανέβουν στον όροφο, κι ως εκ τούτου κάποιοι βγήκαν στις ταράτσες και διέφυγαν.

To Top