Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος μας η ασφαλής αυτοδυναμία με 158-160 έδρες

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος μας η ασφαλής αυτοδυναμία με 158-160 έδρες

Τον στόχο του για ασφαλή αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, την οποία και προσδιόρισε στις 158-160 έδρες επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στα Νέα και τον Χρήστο Χωμενίδη, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρούσε σε συνταγματικές αλλαγές χωρίς τη συναίνεση τουλάχιστον ενός κόμματος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιμένει στην ανάγκη για αύξηση μισθών: «Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε το λαϊκό εισόδημα. Και με στοχευμένες μειώσεις φόρων θέλουμε το πορτοφόλι των εργαζομένων στην Ελλάδα να παχύνει. Είναι αυτό κεντροαριστερή ατζέντα; Εγώ θα την ονόμαζα παρακαταθήκη του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους».

Παράλληλα περιγράφει πως οραματίζεται το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας με στόχο τη σύγκλιση με την Ευρώπη τονίζοντας ότι «πρέπει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα». Όπως αναφέρει στη συνέντευξή του:

«Πρώτη προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη. Με διαφορετικά όμως χαρακτηριστικά από το παρελθόν. Ανάπτυξη που να στηρίζεται σε επενδύσεις και σε εξωστρέφεια και όχι σε κατανάλωση. Η οποία ταυτόχρονα να μειώνει το δημόσιο χρέος, να μην είναι δηλαδή ανάπτυξη με δανεικά όπως εκείνη που μας οδήγησε στην χρεοκοπία. Που να δίνει μεγάλη έμφαση στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, στην σύγκλιση των μισθών και κυρίως την στήριξη των χαμηλών μισθών. Που να έχει χαρακτηριστικά ψηφιακά και σίγουρα θα σέβεται το περιβάλλον».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε τα αποτελέσματα των εκλογών της 14ης Μαΐου και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι πίστευε ότι θα κέρδιζε με την οργή «που διακινούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και με το σύνθημα «Μητσοτάκη γαμ…».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «θα μπουν αυστηρότερα πλαίσια» για τα AirBnb, ενώ παραδέχτηκε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε, σημειώνοντας ότι θα προχωρήσει με έναν διαφορετικό χαρακτήρα, που «θα εγγυάται με την παρουσία της την ασφάλεια των φοιτητριών και φοιτητών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται στην πολιτική στήριξης της οικογένειας, το Ελληνικό που αποτελεί όπως τονίζει αιμοδότη ανάπτυξης αλλά και στις πρόσφατες παρεμβάσεις στη Μύκονο τονίζοντας ότι «οι νόμοι του κράτους πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστοί».

To Top