Αθλητικά

Λάθος τακτική Μεντιλίμπαρ, “τρύπα” Ροντινέι και Ορτέγκα – Εξαφανίστηκαν οι μεταγραφές – Τρανταχτές αδυναμίες!

Λάθος τακτική Μεντιλίμπαρ,

Ο διαφαινόμενος ευρωπαϊκός αποκλεισμός, στέλνει μήνυμα για τα πλέι οφ. Πώς κατέρρευσε τόσο εύκολα η φορμαρισμένη ομάδα του Βάσκου, οι παίκτες που απογοήτευσαν και πώς τον χτύπησαν οι Ισραηλινοί από τα πρώτα κιόλας λεπτά…

Με την ψυχολογία του Ολυμπιακού να βρίσκεται στα ύψη από την ημέρα που ανέλαβε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, η βαριά ήττα από τη Μακάμπι αποτελεί ανώμαλη προσγείωση. Το τραγικό ξεκίνημα στο ματς έπιασε τους πάντες απροετοίμαστους. Σα να πάτησαν ένα… κουμπί οι Ερυθρόλευκοι και ξαφνικά να βρέθηκαν πίσω σε μέρες Κορμπεράν και Μίτσελ, όταν η Φράιμπουργκ και η Ναντ έκαναν… πλάκα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Ο Μεντιλίμπαρ είχε δώσει μεγάλη έμφαση στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ζητώντας από τους παίκτες του να μπουν δυνατά εκμεταλλευόμενοι την “καυτή” ατμόσφαιρα και να κυνηγήσουν ένα γρήγορο γκολ. Αντ’ αυτού, είδε ένα σύνολο που ναι μεν προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή αλλά το έκανε με εντελώς ατσούμπαλο τρόπο.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε από το πρώτο δευτερόλεπτο πολλούς παίκτες μπροστά, αφήνοντας πολλά κενά στα μετόπισθεν. Η Μακάμπι όχι μόνο δεν “μάσησε” από την έδρα, αλλά παρουσιάστηκε πλήρως προετοιμασμένη να τιμωρήσει τους χώρους που δεδομένα περίμενε πως θα έβρισκε στα πρώτα λεπτά. “Χτύπησε” με όπλο την ταχύτητα των ακραίων της στις αμυντικές αδυναμίες των δύο πλάγιων μπακ του Ολυμπιακού και πέτυχε τρία γκολ, που θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα στο πρώτο ημίχρονο.

Αυτή τη φορά ο αδύναμος κρίκος δεν ήταν μόνο ο Ορτέγκα, αλλά και ο Ροντινέι, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τον Μίλσον στην πλευρά του, με σχεδόν κάθε “κατεβασιά” του ταχύτατου Ανγκολέζου να “μυρίζει” κλασική ευκαιρία. Ο Ροντινέι εκτέθηκε στο 3ο γκολ της Μακάμπι, με τον Μίλσον να τον περνά πανεύκολα προτού δώσει την ασίστ στον Ζάχαβι.

Από την πλευρά του Βραζιλιάνου μπακ είχε ξεκινήσει και το πρώτο γκολ των Ισραηλινών, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν οι Έσε και Ρέτσος, καθώς άφησαν την μπάλα να περάσει πολύ εύκολα στη μεγάλη περιοχή, φτάνοντας στον Ζάχαβι. Συνολικά όλη η αμυντική τετράδα, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Κάρμο, προβλημάτισε πάρα πολύ όχι μόνο για τα ατομικά λάθη αλλά εξαιτίας της πλήρους ασυνεννοησίας που παρουσίασε σε πολλές φάσεις. Σίγουρα επίσης θα προβληματίσει τον Μεντιλίμπαρ η ψυχολογική “κατάρρευση” μετά το 0-1 και η αδικαιολόγητη βιασύνη των παικτών του να βγουν μπροστά για να ισοφαρίσουν… λες και το ματς ήταν στο 85′. Μόνο και μόνο για να αφήσουν εκ νέου αμυντικά κενά και να δεχθούν δεύτερο γκολ στο 9′!

Κακή επικοινωνία υπήρξε επίσης μεταξύ αμυντικής γραμμής και κεντρικών χαφ. Οι αλληλοκαλύψεις δεν λειτούργησαν, με συνέπεια οι χαφ και μπακ της Μακάμπι να πατούν ανενόχλητοι στη μεγάλη περιοχή δημιουργώντας υπεραριθμία. Έτσι την πάτησαν οι Ερυθρόλευκοι στο δεύτερο και τέταρτο τέρμα των Ισραηλινών. Στην πρώτη περίπτωση ο Σαχάρ από δεξιός μπακ έγινε… σέντερ φορ δίχως κανείς να τον ακολουθήσει, ενώ στη δεύτερη ο κεντρικός χαφ Πέρετζ πάτησε περιοχή ως κρυφός φορ αφού τα αμυντικά χαφ του Ολυμπιακού “κοιμήθηκαν”. Ο Ρέτσος αναγκάστηκε να αναλάβει το μαρκάρισμα τού αλλά ούτε αυτός αντέδρασε σωστά, με αποτέλεσμα να τον αφήσει να πάρει κεφαλιά ανενόχλητος.

Μετά από 6 σερί νίκες επί Μεντιλίμπαρ, θα ερχόταν κάποια στιγμή η ήττα. Ήρθε με τρόπο πολύ άσχημο αλλά ταυτόχρονα διδακτικό για τους Πειραιώτες, που για πρώτη φορά εδώ και καιρό είδαν τις αδυναμίες τους και το πώς ένας διαβασμένος αντίπαλος μπορεί να τις τιμωρήσει. Θα πάρουν άραγε το μήνυμα εν όψει Πλέι οφ; Ήταν επίσης το πρώτο ματς επί Μεντιλίμπαρ που υστέρησαν οι τρεις εξαιρετικές μέχρι σήμερα χειμερινές μεταγραφές (Κάρμο, Όρτα, Τσικίνιο) και οι Έσε-Ροντινέι.

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top