Κόσμος

Λαβρόφ για Ισραήλ και Παλαιστίνη: Ελπίζω να λογικευτούν όλοι και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγ…

lavrof 4231512

Λαβρόφ για Ισραήλ και Παλαιστίνη: Ελπίζω να λογικευτούν όλοι και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Την ελπίδα του ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα επιστρέψουν σύντομα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, την Παρασκευή.

«Ελπίζω να λογικευτούν όλοι και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο Λαβρόφ, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η νέα πραγματικότητα και οι εξελίξεις από το 1967 μέχρι σήμερα.

Ο Αλεξέι Ζάιτσεφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης την Παρασκευή ότι η Ρωσία καταβάλλει προσπάθειες για να διασφαλίσει την απομάκρυνση ρώσων πολιτών από την εμπόλεμη ζώνη.

Συμπλήρωσε ότι η Μόσχα παραμένει σε επαφή με βασικούς παράγοντες στη Μέση Ανατολή για τη διασφάλιση της απομάκρυνσης αμάχων μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων και για ζητήματα που αφορούν την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε πως είναι σε εξέλιξη οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των Ρώσων πολιτών που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την περιοχή των συγκρούσεων.

To Top