Πολιτική

Live οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Τσέφεριν μετά τη σύσκεψη για την οπαδική βία

uefa mitsotakis

Live οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Τσέφεριν μετά τη σύσκεψη για την οπαδική βία

Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν αλλά κα των προέδρων των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με φόντο τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Αναλυτικότερα στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης (Ολυμπιακός), Γιάννης Αλαφούζος (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Μελισσανίδης (ΑΕΚ) αλλά καιο Αρτούρ Νταβιντιάν (εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ).

Με την ολοκλήρωσή της ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, πραγματοποιούν κοινές δηλώσεις. Στόχος της σύσκεψης ήταν οι ομάδες να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο πιστέψτε μας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και ακόμη περισσότερα για να σταματήσει η οπαδική βία», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν. «Ο χουλιγκανισμός δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης. Φτάσαμε στο σημείο που λέμε φτάνει πια. Λέμε ότι αυτό θα σταματήσει και θα σταματήσει. Είναι καρκίνος του ποδοσφαίρου αυτοί. Μην τους λέτε οπαδούς, χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για τις βλακώδεις ιδέες τους. Είμαστε εξαγριωμένοι γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν τους αγώνες ποδοσφαίρου για εγκληματικές πράξεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

To Top