Πολιτική

Λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και διόρθωση των «αρρυθμιών» αναζητεί η κυβέρνηση

max 1

Λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και διόρθωση των «αρρυθμιών» αναζητεί η κυβέρνηση

Τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν μπορούν να περιμένουν και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά σε βασικούς τομείς με κυρίαρχο αυτόν της ασφάλειας έτσι όπως αναδείχθηκε μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι χρόνιες παθογένειες που αποκαλύπτονται σε ζητήματα στελέχωσης αλλά και κουλτούρας και η ασυνέχεια του κράτους και η ολιγωρία που επιδεικνύεται όπως στην περίπτωση της ΕΛ.ΑΣ αποτελούν ίσως τα πιο μεγάλα στοιχήματα για το Μέγαρο Μαξίμου.

Το κυβερνητικό επιτελείο συνειδητοποίησε με τον πιο έντονο τρόπο ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ενώ οι αρρυθμίες που παρατηρούνται προκαλούν προβληματισμό.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές είναι σύμφωνα με πληροφορίες σε διαρκή επαφή με στενούς του συνεργάτες αλλά και κορυφαίους υπουργούς και το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι δεν πρέπει να δοθεί η εικόνα στους πολίτες ότι η κυβέρνηση είναι σε διακοπές ή ότι γίνονται επικοινωνιακά μπαλώματα σε υποθέσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη.

Ήδη, χθες, μετά από ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιότητας και είχε να κάνει με το «κίνημα της ξαπλώστρας» υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη. Έγιναν επανέλεγχοι στη Νάξο και τρεις αμετανόητοι επιχειρηματίες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Το μήνυμα που εκπέμφθηκε ήταν ότι οι έλεγχοι στις παραλίες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν για το θεαθήναι. Αντίθετα, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να επιβληθεί η νομιμότητα όπου υπάρχει παροχή υπηρεσιών στις παραλίες.

Ειδικά για το θέμα αυτό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από τις 21 Ιουλίου έως σήμερα οι έλεγχοι έχουν φτάσει τους 1.000 και οι διαπιστωμένες παραβάσεις ξεπερνούν τις 350.

Αυτό που τονίζουν οι ίδιες πηγές είναι ότι κανείς δεν ισχυρίζεται ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα μέσα σε 4 χρόνια αλλά αντίθετα όπως έγινε και με την περίπτωση της Μυκόνου, όπου χρειάζεται η κυβέρνηση θα συγκρουστεί προκειμένου να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον.

Βήματα γίνονται και στο θέμα της καταπολέμησης της ακρίβειας με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, ένα μήνα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να ανακοινώνει ότι υπογράφηκε η απόφαση για το «Καλάθι των σχολικών Ειδών» με στόχο να γίνουν προσιτά και με χαμηλότερες τιμές από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το «Καλάθι των σχολικών ειδών» θα τεθεί σε ισχύ μέσα στον Αύγουστο και θα περιλαμβάνει: Σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια ξύλινα ή μηχανικά, χρωματιστοί μαρκαδόροι, στυλό, γόμες, ξύστρες, διαβήτες και χάρακες.

Υπενθυμίζεται ότι στο θέμα της ακρίβειας η κυβέρνηση έχει ήδη προαναγγείλει τη χρονική επέκταση του market pass, το οποίο θα ανοίξει και για νέους δικαιούχους, ώστε να δοθεί ανάσα στα νοικοκυριά, ενώ ζητήματα προς επίλυση αποτελούν η άνοδος της τιμής της βενζίνης, αλλά και οι υψηλές τιμές στα φοιτητικά ενοίκια με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωπες οσονούπω πολλές οικογένειες.

To Top