Ένας 14χρονος έπεσε νεκρός ύστερα από επίθεση που δέχθηκε από δύο κουκουλοφόρους έξω από εμπορικό κέντρο, ενώ προσπαθούσε να σώσει την κοπέλα του και τη φίλη της.

Ο Μπόμπι Μάχερ από τον Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ δέχτηκε μια κλήση από την κοπέλα του, η οποία ήταν τρομαγμένη, καθώς όσο βρισκόταν στο Eastridge Mall του Casper με μια φίλη της δύο τύποι τις παρενοχλούσαν.

Ο 14χρονος έσπευσε στο σημείο, για να βοηθήσει τα δύο κορίτσια, οδηγώντας τα έξω από το εμπορικό κέντρο, όταν οι δύο, όπως αποδείχτηκε αργότερα, 15χρονοι, που φορούσαν κουκούλες τύπου balaclava άρχισαν να χτυπούν τον Μάχερ επανειλημμένα, ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Λίγο αργότερα ένας από τους δύο τον μαχαίρωσε με κουζινόμαχαιρο, σκοτώνοντάς τον, όπως αναφέρει η «New York Post».

Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας και έδειξε τους δύο δράστες να φεύγουν από το σημείο, αφήνοντας το μαχαίρι και τις μάσκες στο πάρκινγκ, όπως δήλωσαν οι αστυνομικοί.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν λίγο αργότερα και είπαν στους αστυνομικούς ότι το θύμα τους είχε αποκαλέσει φρικιά.

Αποδείχθηκε, όμως, πως οι ύποπτοι, Τζάρερ Πλάνκετ και Ντομινίκ Χάρις, ήταν στο ίδιο σχολείο με το θύμα, όπως αποκάλυψε ένας συμμαθητής του 14χρονου και μάλιστα είχε προηγηθεί και ένα επεισόδιο μεταξύ τους.

Ο Πλάνκετ είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού, ενώ ο Χάρις για απόπειρα ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού και σωματική βλάβη.

Για τους δράστες, οι οποίοι δικάστηκαν ως ενήλικες, έχουν οριστεί οι εγγυήσεις στο ποσό των 500.000 δολλαρίων και 450.000 δολλαρίων αντίστοιχα.