Κόσμος

Μάχες σώμα με σώμα μέσα στη Γάζα: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Israhl 2

Μάχες σώμα με σώμα μέσα στη Γάζα: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα σημειώνονται μέσα στη Γάζα, καθώς προελαύνει ο στρατός του Ισραήλ, την ώρα που σφίγγει ο κλοιός γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρίζονται ότι εκεί βρίσκεται το αρχηγείο της Χαμάς, αλλά και ένας ηγέτης της ένοπλης Παλαιστινιακής οργάνωσης.

Μέλη του IDF αναφέρουν οι συγκρούσεις διεξάγονται σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε κτίριο, ενώ η «μητέρα των μαχών» φέρεται πως θα δοθεί στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Ωστόσο, η κατάσταση είναι περίπλοκη, γιατί εκεί νοσηλεύονται πάρα πολλοί άμαχοι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και αναμένεται να πάνε πολύ περισσότεροι.

Επίσης, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι ο στρατός λαμβάνει «τοπικά μέτρα ακριβείας» στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να μπορέσουν οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες να φύγουν και να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις με τη Χαμάς, αναφερόμενος προφανώς στις τετράωρες «παύσεις» που ανακοίνωσε νωρίτερα η Ουάσινγκτον.

«Αυτά τα πράγματα δεν θα μας αποσπάσουν την προσοχή από τον πόλεμο», είπε ο Γιοάβ Γκάλαντ όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο για την ανακοίνωση που έκαναν οι ΗΠΑ, την οποία δεν σχολίασε ευθέως.

Ο Γκάλαντ είπε ότι θεωρεί «δικά του» τα παιδιά που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς, τονίζοντας ότι ο πόλεμος στη Γάζα δεν θα σταματήσει μέχρι να απελευθερωθούν. Το Ισραήλ θα φτάσει σε κάθε Παλαιστίνιο που εμπλέκεται στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, «ακόμη και αν χρειαστούν χρόνια», πρόσθεσε.

To Top