Ελλάδα

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο: Δεύτερο μήνυμα από το 112 για τη Λευκίμμη – Εκκενώστε την περιοχή

evros12

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο: Δεύτερο μήνυμα από το 112 για τη Λευκίμμη – Εκκενώστε την περιοχή

Νέο μήνυμα από το 112 ήχησε στην Λευκίμμη, καθώς η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει για 15η ημέρα.

Αυτή την φορά το μήνυμα καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το Τυχερό. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό», γράφει το 112.

Νωρίτερα καλούσε τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, έχει καεί ήδη ένα μαντρί και η φωτιά κινείται προς το χωριό και το στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας.

EVROS1
Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο: Δεύτερο μήνυμα από το 112 για τη Λευκίμμη – Εκκενώστε την περιοχή 3

Η μάχη στα πύρινα μέτωπα του Έβρου συνεχίζεται και σήμερα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες κοντά στις περιοχές Σουφλί, Καριοφίλια, Δαδιά και Γιάννουλη.

Σημειώνεται ότι σήμερα στον Έβρο, για την κατάσβεση των δύο τελευταίων ενεργών μετώπων, επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή από αέρος οκτώ αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων.

Σε ισχύ η γενική επιφυλακή του προσωπικού της Πυροσβεστικής

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Η Πυροσβεστική διαψεύδει ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο, η οποία κάνει λόγο για «άρση της γενικής επιφυλακής», χαρακτηρίζοντάς την «ψευδή».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος:

Ανακοινώνεται ότι παραμένουν σε ισχύ τα διαλαμβανόμενα του υπ’ αριθμ. 2920 Φ. 216.10/21-08-2023 εγγράφου του ΕΣΚΕΔΙΚ, με θέμα «Γενική Επιφυλακή Προσωπικού». Επειδή αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο ψευδής ανακοίνωση, σχετικά με την άρση της γενικής επιφυλακής, δόθηκε εντολή στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να επιληφθούν του θέματος.

To Top