Κόσμος

«Μαμά, φοβάμαι. Υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι. Βοήθησέ με» – Το μήνυμα 12χρονου αυτιστικού κοριτσιού π…

AP23280353321034 1

«Μαμά, φοβάμαι. Υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι. Βοήθησέ με» – Το μήνυμα 12χρονου αυτιστικού κοριτσιού πριν το απαγάγει η Χαμάς

Η 53χρονη Galit Dan, βρισκόταν 8 χλμ. μακριά όταν η 12χρονη κόρη της Noya της τηλεφώνησε και της ψιθύρισε: «Βοήθησέ με». Η κοπέλα και η 80χρονη γιαγιά της πιστεύεται ότι κρατούνται όμηροι στη Γάζα όταν ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν στο χωριό τους και τις απήγαγαν.

Όταν ξέσπασαν τα επεισόδια, κοντά στα σύνορα της Γάζας το ξημέρωμα του Σαββάτου. Η Galit πήγε στο καταφύγιο του σπιτιού της μαζί με τον πατριό της Noya και την μικρή της κόρη Tomal. Το ίδιο έκανε και η Noya με τη γιαγιά της και αντάλλασσαν μηνύματα. Το τελευταίο φωνητικό μήνυμα της Noya ηταν: «Μαμά, φοβάμαι. Υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι. Βοήθησέ με».

Από τότε, η τύχη της ίδιας και της ηλικιωμένης γιαγιάς της αγνοείται. Δεν είναι μεταξύ των πτωμάτων που εντοπίστηκαν στο κιμπούτς του Nir Oz και θεωρείται ότι βρίσκονται μαζί με 150 και πλέον ομήρους που οδηγήθηκαν από τη Χαμάς στη Γάζα.

Η Galit Dan μιλώντας στη Sun: «Ο πόνος είναι απερίγραπτος. Το κοριτσάκι μου πήγε να κοιμηθεί με τη γιαγιά της και μας έστελνε μηνύματα όταν αυτά τα κτήνη πήγαν εκεί. Ελπίζουμε να είναι στα άτομα που έχουν απαχθεί και θα καταφέρουν να επιβιώσουν με κάποιο τρόπο. Ζω τον εφιάλτη κάθε γονέα – κάθε γονέας στον κόσμο θα νιώσει τον πόνο μας». Η 53χρονη μητέρα ανέφερε πως η κόρη της έχει αυτισμό. «Είναι ένα πολύ γλυκό, πολύ αστείο, πολύ έξυπνο κοριτσάκι» είπε και πρόσθεσε: «Τι ελπίζουν να πετύχουν κάνοντας αυτά σε αθώους και αβοήθητους ανθρώπους;».

To Top