Ελλάδα

Μαραθώνιος αγάπης με τατουάζ για τον 6χρονο Άγγελο που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και έχει κάνει 36…

tattoo01

Μαραθώνιος αγάπης με τατουάζ για τον 6χρονο Άγγελο που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και έχει κάνει 36 χειρουργεία

Ήταν μόλις 1,5 μηνών όταν προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και από τότε δίνει τον δικό του αγώνα έχοντας στο πλευρό του πάντα τους γονείς του. Από τότε έχουν περάσει 6 χρόνια και ο Άγγελος έχει αποδείξει ότι είναι ένας μαχητής της ζωής. Έχει μέχρι στιγμής υποβληθεί σε 36 χειρουργεία και έχει κάνει τους γιατρούς να μιλούν για θαύμα καθώς έχει καταφέρει πολλά περισσότερα από όσα ήλπιζαν ακόμη και οι ίδιοι οι επιστήμονες που τον παρακολουθούν.

Η μητέρα του και tattoo artist Ρέα Πεδιαδιτάκη η οποία όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό του δεν το βάζει κάτω. Ένα και μόνο βλέμμα του Άγγελου την οπλίζει καθημερινά με κουράγιο και ένα χαμόγελό του την κάνει να νιώθει ακόμη πιο βέβαιη για το ότι θα είναι πάντα για αυτόν στήριγμα, όπως ακριβώς υποσχέθηκε όταν τον ένιωθε να μεγαλώνει μέσα της.

tattoo11
Ο 6χρονος Άγγελος με τη μητέρα του Ρέα

Η Ρέα όπως εξηγεί στο Newsbeast είναι στο πλάι συνεχώς. Του κρατάει το χέρι κάθε στιγμή και ξέρει πως ο Άγγελος θα τα καταφέρει γιατί είναι ένας ήρωας. Είναι βέβαιη πως το μέλλον θα φέρει χάρες και ελπίζει πως κάθε ημέρα που έρχεται θα είναι καλύτερη από αυτή που τελειώνει.

Μας περιγράφει πως ο Λίνος, όπως τον αποκαλεί χαϊδευτικά, προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα τους πρώτους μήνες της ζωής του, μας μιλάει τα όσα έχει περάσει από τότε μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα εστιάζει στον μαραθώνιο αγάπης με «πρωταγωνιστές» τα τατουάζ που ετοιμάζεται να κάνει για τον 6χρονο.

«Έβλεπα πως το παιδί πως έχει δυνατότητες να κάνει αρκετά πράγματα αλλά οι γιατροί μας έλεγαν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι»

Ο γιος της γεννήθηκε πρόωρα και έτσι έπρεπε να μπει σε θερμοκοιτίδα, λέει. «Εκεί όμως προσβλήθηκε από ένα σοβαρό και σπάνιο,νοσοκομειακό μικρόβιο το οποίο του προκάλεσε μηνιγγίτιδα» αναφέρει.

tattoo2
Μαραθώνιος αγάπης με τατουάζ για τον 6χρονο Άγγελο που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και έχει κάνει 36... 9

«Σαν μαμά έβλεπα πως το παιδί μπορεί, πως έχει δυνατότητες να κάνει αρκετά πράγματα αλλά οι γιατροί μας έλεγαν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι. Ήμουν όμως και συνεχίζω να είμαι πολύ πεισματάρα και γι΄αυτό κατάφερα να πείσω και τον άνδρα μου πως πρέπει να απευθυνθούμε και αλλού. Έτσι και έγινε.

Ο Άγγελος έχει υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία… στο σύνολο μέχρι σήμερα 36…» υπογραμμίζει η Ρέα.

Χαμογελώντας και εκφράζοντας την αισιοδοξία της για τις στιγμές που έρχονται η μητέρα του Άγγελου σημειώνει: «Καταφέραμε και βρέθηκε η ισορροπία που χρειάστηκε μέσα στο κεφαλάκι του. Το παιδί μας από τότε που πήγαμε πρώτη φορά στον γιατρό μέχρι και 2,5 χρόνια μετά είχε αρχίσει και έκανε πολλά πράγματα καταφέρνοντας να έχει σχεδόν αυτόνομη βάδιση, έναρξη ομιλίας και πολύ καλό αντιληπτικό.

Γενικά η ζωή του άρχισε να παίρνει μία φυσιολογική όσο μπορούσε μορφή».

tattoo4
Μαραθώνιος αγάπης με τατουάζ για τον 6χρονο Άγγελο που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και έχει κάνει 36... 10

«Ο Άγγελος είναι ένα παιδί που έχει 24 ώρες το 24ωρο τη στήριξή μας και την αγάπη μας»

«Επειδή είναι σε αυτή την ηλικία, επειδή είναι μικρούλης ακόμη και όλο το σύστημά του είναι δυναμικό και ακόμη αλλάζει χρειάστηκε πάλι παρέμβαση. Μεγαλώνοντας το παιδί και αλλάζοντας η ανατομία του εγκεφάλου ξανά μπλόκαρε το σύστημα που είχε αποκατασταθεί.

Έτσι το καλοκαίρι που πέρασε ξαναμπήκαμε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε χειρουργείο και χρειαστήκαμε ξανά δύο μήνες για να ξαναβρεθούμε την ισορροπία. Τώρα ο Άγγελος είναι σε μία φάση ανάρρωσης, δεν έχει φτάσει στο ακόμη στο προηγούμενο δυναμικό του γιατί όλο αυτό είναι ακόμη πρόσφατο. Οι γιατροί μας λένε ότι το παιδί με την κατάλληλη δουλειά και συν τω χρόνω που θα περνάει θα είναι καλύτερα και θα μπορούμε να πάμε ένα βήμα ακόμη παραπέρα» δηλώνει στο Newsbeast.

tattoo5
Μαραθώνιος αγάπης με τατουάζ για τον 6χρονο Άγγελο που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και έχει κάνει 36... 11

«Ο Άγγελος είναι ένα παιδί που έχει 24 ώρες το 24ωρο τη στήριξή μας και την αγάπη μας. Αυτά πιστεύω πως τον έχουν βοηθήσει. Σκεφτείτε πως για να μπορώ να του παρέχω τη σωστή φροντίδα που έχει ανάγκη αποφάσισε να πάω σε σχολή φυσικοθεραπείας.

Δεν τον πιέζουμε ποτέ να κάνει κάτι που δεν μπορεί. Πηγαίνουμε πάντα γύρω από τα όρια του και έτσι κάθε ημέρα γίνεται όλο και καλύτερα. Υπάρχουν εξαιρετικοί ειδικοί που μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσταση του Άγγελου αλλά δυστυχώς δεν ζουν στην Ελλάδα. Επειδή το παιδί δεν μπορεί να ταξιδέψει πρέπει να τους φέρουμε στην Ελλάδα. Έτσι πήραμε την απόφαση να κάνουμε τον δικό μας μαραθώνιο. Με τα χρήματα που θα μαζέψουμε από τα τατουάζ που θα γίνουν θα αγοραστούν κάποια πράγματα που έχει ανάγκη το παιδί και δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ όπως ειδικό παιδικό διάδρομο γυμναστικής αλλά και το σύστημα που θα το κρατά όρθιο.

Επίσης επειδή ο Άγγελος δεν μπορεί να ταξιδέψει για εξωτερικό στόχο μας είναι να φέρουμε στην Ελλάδα έναν φυσικοθεραπευτή που θα αναλάβει εντατικά το πρόγραμμα αποκατάστασής του.

Στα χρήματα που έχουν ήδη μαζέψει για την αποκατάσταση του παιδιού θέλουμε να προσθέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γίνεται μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε» μας λέει η μητέρα του μικρού Άγγελου.

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε στον Tattoo Love Marathon που διοργανώνεται για τον 6χρονο Άγγελο

tattoo3
Μαραθώνιος αγάπης με τατουάζ για τον 6χρονο Άγγελο που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και έχει κάνει 36... 12

Ο μαραθώνιος αγάπης για τον μικρό Άγγελο θα πραγματοποιηθεί στο tattoo studio «Scripta Manent» που διατηρούν οι γονείς του στην οδό Αρκαδίας 2 στους Αμπελόκηπους από τις 10 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Όσοι λοιπόν επισκεφτούν το studio και επιλέξουν να κάνουν ένα μικρό tattoo όπως για παράδειγμα κάποιο σύμβολο ή κάποια λέξη θα βοηθήσουν τον Άγγελο να σταθεί στα πόδια του και να κάνει να όνειρά του πραγματικότητα.

tattoo8
Μαραθώνιος αγάπης με τατουάζ για τον 6χρονο Άγγελο που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και έχει κάνει 36... 13

«Για το κάθε μικρό tattoo που θα κάνουν όσοι επισκεφτούν το studio μας θα δίνουν το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ. Όλα τα χρήματα που θα μαζευτούν από τα μικρά – συμβολικά σχέδια θα διατεθούν για τον 6χρονο Άγγελο, την αποκατάστασή του και τα πράγματα που θα χρειαστεί. Έχουμε ενδεικτικά κάποιες λέξεις και σύμβολα που ταιριάζουν στην περίσταση αλλά όπως θέλει μπορεί να κάνει και κάτι δικό του» σημειώνει η Ρέα Πεδιαδιτάκη.

«Ο μαραθώνιος μας ξεκινά στις 10 του μήνα και θα διαρκέσει έως τις 20. Εάν χρειαστεί όμως να τον παρατήνουμε φυσικά και θα το κάνουμε. Είμαστε ήδη πολύ συγκινημένοι γιατί πολλοί συνάδελφοι μας έχουν προσφερθεί να μας βοήθησουν και να συμμετέχουν στο εγχείρημά μας» σημειώνει κλείνοντας η Ρέα.

Πληροφορίες για τον Άγγελο μπορείτε να βρείτε στη σελίδα που διατηρεί η μητέρα του στο Instagram.

tattoo
Μαραθώνιος αγάπης με τατουάζ για τον 6χρονο Άγγελο που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και έχει κάνει 36... 14

To Top