Αθλητικά

Ματσάρα στο Περιστέρι σήμερα – Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Σπανούλη – Αύριο ο Ολυμπιακός με ΑΕΚ!

Ματσάρα στο Περιστέρι σήμερα - Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Σπανούλη - Αύριο ο Ολυμπιακός με ΑΕΚ!

Δύο… «πονηρές» αναμετρήσεις περιμένουν τους «αιώνιους» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το διάστημα 14-16 Οκτωβρίου η Basket League.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι τα φαβορί στους αγώνες που έχουν να δώσουν το Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα, ωστόσο, εκτός από τους αντιπάλους τους, έχουν να αντιμετωπίσουν (και να νικήσουν) τόσο την κούραση από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσαν μεσοβδόμαδα, αλλά και τις απουσίες από τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν ενσκήψει στο «ερυθρόλευκο» και το «πράσινο» «στρατόπεδο». Παράλληλα, θα πρέπει να κάνουν και κάποια… οικονομία δυνάμεων, καθώς την επόμενη εβδομάδα τους «αιώνιους» περιμένει διπλή αγωνιστική υποχρέωση στη Euroleague.

Πρώτος «ρίχνεται στη μάχη» της 2ης αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός που αναμετράται το Σάββατο (14/10, 20:15) με το Περιστέρι στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν καλείται να πάρει το «διπλό» απέναντι στους «κυανοκίτρινους» χωρίς τους τραυματίες Κώστα Σλούκα και Ντίνο Μήτογλου, με τον διεθνή γκαρντ να δίνει «μάχη με το χρόνο», προκειμένου να είναι έτοιμος για τη διπλή αγωνιστική υποχρέωση που ακολουθεί για τους «πράσινους» στη Euroleague. Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» θα αναμετρηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενερμπαχτσέ στις 17 Οκτωβρίου, ενώ στις 20/10 υποδέχεται βάσει προγράμματος τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Από την πλευρά του, το Περιστέρι έχει μεγάλο κίνητρο για τη νίκη μπροστά στον κόσμο του, καθώς προέρχεται από ήττα στη δεύτερη παράταση από τον Κολοσσό στη Ρόδο για την πρεμιέρα. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη δεν ηττήθηκε την παρελθούσα σεζόν από τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Περιστερίου, καθώς πανηγύρισε τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες για την κανονική περίοδο και τα πλέι οφ της Basket League.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή (15/10, 17:15) την ΑΕΚ στο -κεκλεισμένων των θυρών- Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι Πειραιώτες προετοιμάζονται για τον αγώνα με τον «Δικέφαλο» με αρκετές ελλείψεις, καθώς θα απουσιάσουν λόγω προβλημάτων τραυματισμού οι Σακίελ ΜακΚίσικ, Λουκ Σίκμα και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, με τον τελευταίο να προσπαθεί να προλάβει τα παιχνίδια της Euroleague με Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία (17/10) και Παρτιζάν Βελιγραδίου στο ΣΕΦ (19/10). Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα, καθώς ηττήθηκε στην πρεμιέρα από το Λαύριο στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, στο ντεμπούτο του Ζοάν Πλάθα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η «αυλαία» της 2ης αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα (16//10) στο Λαύριο με την αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με τον Κολοσσό Ρόδου, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να πανηγυρίσουν το «2 στα 2» και να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας.

To Top