Με μαθητές που κρατούσαν ψηλά τις ελληνικές σημαίες ψηλά γέμισε το κέντρο της Αθήνας το πρωί της Κυριακής 24/3, με αφορμή της εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στη μαθητική παρέλαση συμμετείχαν 229 σχολεία από τον δήμο της Αθήνας, αλλά και ένα σχολείο από τα Καλάβρυτα που άνοιξε την παρέλαση με ένα λάβαρο της Ελληνικής Επανάστασης.

Είχε προηγηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από εκπροσώπους της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Την παρέλαση άνοιξε το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων με παραδοσιακές ενδυμασίες και με το λάβαρο της Επανάστασης.

Συνολικά παρέλασαν περίπου 1.500 μαθητές, ενώ παιάνιζαν η Φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων και οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες, χρόνια πολλά Ελλάδα»

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Η σημερινή επέτειος μας διδάσκει πολλά. Μας διδάσκει το πώς με πίστη, τόλμη και σθένος η χώρα μας, ο λαός μας, μπορούμε να πετύχουμε θαύματα. Και ειδικά αν αυτά συνοδεύονται από ομόνοια και ομοψυχία. Σήμερα επίσης γιορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μια γιορτή, η οποία υπογραμμίζει την ανάγκη συναλληλίας στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες, χρόνια πολλά Ελλάδα».

«Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την προσπάθεια και να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, το “εμείς” κι όχι το “εγώ” που έγραψε ο Μακρυγιάννης, για ένα μέλλον φωτεινό, με αλληλεγγύη, με αξιοπρέπεια, με μάθηση για όλους, με δικαιοσύνη και με προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες» είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast:

Με 230 σχολεία πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2