Ελλάδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν ιατρικές εξετάσεις και εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα από 100 εθ…

axion hellas3

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν ιατρικές εξετάσεις και εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα από 100 εθελοντές της Axion Hellas

Με μεγάλη προσέλευση στα ιατρεία και εντυπωσιακή συμμετοχή μικρών και μεγάλων στις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, ολοκληρώθηκε η 15η αποστολή της Axion Hellas στο δήμο των Βόρειων Τζουμέρκων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συνολικά 421 κάτοικοι, από 24 χωριά, κάτοικοι των δημοτικών ενοτήτων Συρράκου, Κατσανοχωρίων, Πραμάντων, Τζουμέρκων, Βαθυπέδου, Ματσουκίου και Καλαρρυτών μετέβησαν στο χωριό Πράμαντα στους πρόποδες της κορυφής Στρογγούλας, όπου στήθηκαν τα ιατρεία και σε τρεις ημέρες από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, υποβλήθηκαν σε 1918 ιατρικές εξετάσεις με εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, από γιατρούς 17 διαφορετικών ειδικοτήτων.

axion hellas6
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν ιατρικές εξετάσεις και εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα από 100 εθ... 5

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα καταγράφηκε στα εξειδικευμένα ιατρεία του Καρδιολογικού, Οφθαλμολογικού, Υπερήχων σώματος, Πνευμονολογικού και ΩΡΛ. Ειδικότερα, στο ιατρείο ΩΡΛ πραγματοποιήθηκε ακοολογικός έλεγχος και τοποθετήθηκαν στους κάτοικους δωρεάν ακουστικά βαρηκοΐας. Στα περιστατικά που βρέθηκαν παθολογικά ευρήματα και χρήζουν περαιτέρω διερεύνηση, θα αξιολογηθούν από τους γιατρούς της Axion Hellas για την αντιμετώπιση τους, με περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις.

Στο πλαίσιο της 15ης δράσης της Axion Hellas πραγματοποιήθηκαν 12 πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις. Στο πλούσιο  εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, υπήρξαν 1.150 συμμετοχές. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 76 παιδιά και 321 ενήλικες.

O παγκόσμιος υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes, μίλησε στους κατοίκους για τις εμπειρίες του και έτρεξε μαζί τους 3χλμ αγώνα ανώμαλου δρόμου. Συνοδοιπόρος και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα της Ελληνικής κουζίνας, η οποία μαζί με τις γυναίκες της περιοχής και τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης», πραγματοποιήσαν ένα μαγικό ταξίδι γεύσης και παράδοσης. Μια αξέχαστη «Βραδιά Κωμωδίας», έζησαν οι κάτοικοι με τον κωμικό Λάμπρο Φισφή και η «Βασίλισσα των Πάντων» με μαγικό τρόπο ταξίδεψε τα παιδιά στον κόσμο της φαντασίας, όπου όλα μπορούν να συμβούν.

axion hellas
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν ιατρικές εξετάσεις και εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα από 100 εθ... 6

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Α’ Βοηθειών «Γίνε και εσύ ήρωας», οι κάτοικοι έμαθαν σημαντικούς τρόπους αντιμετώπισης πρώτων βοηθειών και με το πρόγραμμα «Aσφαλές Άγγιγμα», από το Σωματείο Ελίζα ενημερώθηκαν για τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων παρακολουθήσαν στο πλαίσιο εκπαίδευσης για τη βιωσιμότητα και το σεβασμό προς το περιβάλλον, το πρόγραμμα του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ στα πλαίσια της διάσωσης, διεξήχθη και διέλευση με «fly fox». Επίσης, η κοινή δράση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, «Σέβομαι τη διαφορετικότητα, Αγαπώ τον Αθλητισμό», τα παιδιά διδάχτηκαν από ολυμπιονίκες, όχι μόνο ολυμπιακά αθλήματα αλλά και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

axion hellas3
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν ιατρικές εξετάσεις και εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα από 100 εθ... 7

Αρωγοί στο ταξίδι μας ήταν οι τοπικοί φορείς, ο νεοεκλεγέν δήμαρχος κος Νίκος Βαίτσης, η αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κα Αγνή Νάκου, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ο κος Γιάννης Καρβέλης.

Η Axion Hellas από́ το 2017 μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει 15 αποστολές σε δεκάδες απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 37.378 ιατρικές εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους ακρίτες της χώρας μας.
 
Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω κανάλια επικοινωνίας της Axion Hellas, προκειμένου να ενημερώνεστε για το έργο των εθελοντών:
 
linkedin

youtube

facebook

instagram

To Top