Αθλητικά

Μεγάλο διπλό ΑΕΚ στο Παλατάκι – Πήρε προβάδισμα για την 6η θέση (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλο διπλό ΑΕΚ στο Παλατάκι - Πήρε προβάδισμα για την 6η θέση (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 94-85 στη Θεσσαλονίκη, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής για τη Basket League

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του ντέρμπι των “Δικεφάλων” με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (94-85) στην Θεσσαλονίκη, παίζοντας καλύτερα στα 13 λεπτά της αναμέτρησης και ήταν αδιαμφισβήτητα καλύτερη στην τελευταία περίοδο. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ισοβαθμούν στην 6η θέση με ρεκόρ 8-11, ύστερα από 19 αγωνιστικές της Βasket League και η “Ένωση” κατέχει το πλεονέκτημα ισοβαθμίας με δυο νίκες. Η νίκη της ΑΕΚ ήταν απόροια της προετοιμασίας που έκανε ο Ηλίας Ζούρος στο διάστημα της διακοπής, μετά το Final-8 κυπέλλου, ενώ αντίθετα, στον ΠΑΟΚ η αλλαγή προπονητή, δεν έδειξε βελτίωση ψυχολογίας και αγωνιστικής βελτίωσης.

Σε ισορροπία ρυθμού και σκορ, εκατέρωθεν εξελίχθηκε η ροή του αγώνα στα τρία πρώτα δεκάλεπτα και οι λεπτομέρειες λίγων φάσεων, έδωσαν το ισχνό προβάδισμα πέντε πόντων στους γηπεδούχους (34-29), πρόσκαιρα. Στο ντεμπούτο του Νερατζάκη στην θέση του πρώτου προπονητή, μετά την λύση συνεργασίας με τον Φώτη Τακιανό, λόγω της ήττας του ΠΑΟΚ από τον Άρη στον προημιτελικό του Final-8 Κυπέλλου και τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός, ο “Δικέφαλος” του Βορρά, ήταν ανταγωνιστικός, με ανεπαίσθητες αλλαγές στην τακτική του, από τον προκάτοχο του.

Η ΑΕΚ έχει αιχμή της επίθεσης της, τον Κουζμίνσκας και τρία λεπτά πριν από την λήξη της τρίτης περιόδου, προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, αυξάνοντας συνεχώς το προβάδισμα της στο τελευταίο δεκάλεπτο και κάνοντας αρχή με 0-7 (61-74).

Οι διαιτητές καταλόγισαν από μια τεχνική ποινή σε μέλη των δυο πάγκων στο 39′, ενώ η ΑΕΚ τελείωσε το παιχνίδι χωρίς τον Αγραβάνη που τραυματίστηκε στο βλέφαρο του και αποχώρησε στα αποδυτήρια, μετά από σύγκρουση με τον Μακ Νις.

Δεκάλεπτα: 23-22, 45-44, 61-67, 85-94

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top