Αθλητικά

Μια φανέλα για την ψυχική υγεία: Ο Μέσι και η Σελένα Γκόμεζ συνεργάστηκαν για καλό σκοπό (BINTEO)

Μια φανέλα για την ψυχική υγεία: Ο Μέσι και η Σελένα Γκόμεζ συνεργάστηκαν για καλό σκοπό (BINTEO)

Ο Λιονέλ Μέσι και η Σελένα Γκόμεζ συνεργάστηκαν για καλό σκοπό. Ο σούπερ σταρ της Ίντερ Μαϊάμι δώρισε την υπογεγραμμένη φανέλα του με την Εθνική Αργεντινής στο Rare Impact Fund Charity, μια οργάνωση που συγκεντρώνει κεφάλαια για την παροχή πρόσβασης και εκπαίδευσης στην ψυχική υγεία σε νέους που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, η Σελένα Γκόμεζ εθεάθη να παρακολουθεί έναν από τους αγώνες του Μέσι καθώς βρέθηκε στο BMO Stadium και παρακολούθησε την αναμέτρησης Λος Άντζελες – Ίντερ Μαϊάμι μαζί της ήταν η αδερφή της Gracie. Καθώς παρακολουθούσε τον αγώνα, η αντίδρασή της σε ένα πλάνο του Μέσι καταγράφηκε στην κάμερα και γρήγορα έγινε viral.

Το Rare Impact Fund

Το Rare Impact Fund στοχεύει να μειώσει το στίγμα που σχετίζεται με την ψυχική υγεία και να παρέχει στους νέους πρόσβαση στους πόρους που χρειάζονται. Τα επόμενα χρόνια, ελπίζει να συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια για την υποστήριξη οργανισμών που επικεντρώνονται στην ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης για τους νέους. Ιδρύοντας το ”Rare Impact Fund”, θέλει να διαθέσει ένα μέρος των πωλήσεων των καλλυντικών της με στόχο τη συγκέντρωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030 για τη ψυχική υγεία.

“Δώσε στον κόσ​μο περισσότερα από όσα παίρνεις”

Στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τη ζωής της με τίτλο «My Mind & Me» ακούγεται το μότο: “Δώσε στον κόσμο περισσότερα από όσα παίρνεις” και αυτή η φράση την αντικατοπτρίζει. Το ντοκιμαντέρ δείχνει τι συμβαίνει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς παλεύει με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η Σελένα δεν πέρασε εύκολα στη ζωή της και από τα 7 της ήταν ένα παιδί της Disney, με συμμετοχή στο παιδικό πρόγραμμα «Barney & Friends». Γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1992 στο Τέξας σε μια φτωχή οικογένεια, με τον πατέρα της να είναι Μεξικανός και η μητέρα της της να έχει ιταλικές ρίζες. Η μητέρα της ήταν ανήλικη (16 ετών) όταν έμεινε έγκυος και έδωσε την κόρη της το όνομά της θρυλικής Tejano τραγουδίστρια Σελένα Γκουντανίλα που δολοφονήθηκε το 1995 σε νεαρή ηλικία. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν πέντε χρονών.

Πάλεψε με τη διπολική διαταραχή, τον αυτοάνοσο λύκο που απείλησε τη ζωή της, έκανε μεταμόσχευση νεφρού, έπαθε κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική και αντιμετώπισε από τα ΜΜΕ τις σχέσεις της με διάσημους όπως ο Νικ Τζόνας, ο Τζάστιν Μπίμπερ και ο Weeknd. 

Η ψυχική διαταραχή, ο λύκος και η μεταμόσχευση νεφρού

Μίλησε ανοιχτά για την ψυχική διαταραχή προκειμένου να ενημερώσει τους ανθρώπους για κάτι που δεν πρέπει να μένει κρυφό. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ανέβηκε στο θρόνο της πρώτης γυναίκας με 400 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram.

Το 2015, η Σελένα διαγνώστηκε με Λύκο, μια ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος, η ζωή της ανατράπηκε όταν πήρε καταστροφικά νέα που άλλαξαν τη ζωή της για πάντα. Έκανε χημειοθεραπεία για να διαχειριστεί τα συμπτώματά της, αλλά αρνήθηκε να δεχτεί τη διάγνωσή της και την κράτησε μυστική για 3 χρόνια. Μη θέλοντας να τα παρατήσει, συνέχισε τις εμφανίσεις και έκανε παγκόσμια περιοδεία μέχρι που τα συμπτώματά της ήταν αδύνατο να αγνοηθούν. Η Σελένα πάλεψε με την κατάθλιψη, το άγχος και τις σοβαρές κρίσεις πανικού που προκλήθηκαν από τον Λύκο της (μια αυτοάνοση ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στο πρόσωπο, κόπωση, πονοκεφάλους και πόνους στις αρθρώσεις για περισσότερα από δύο χρόνια).

Δότρια η καλύτερη της φίλη

Νιώθοντας εξαντλημένη, έκανε ένα διάλειμμα από τη μουσική για να επικεντρωθεί στην ψυχική της υγεία. Ο γιατρός είπε στη Σελένα Γκόμεζ ότι χρειαζόταν επείγουσα μεταμόσχευση νεφρού για να επιβιώσει. Έπαθε το απόλυτο σοκ. Όταν η καλύτερή της φίλη Φράνσια τη ρώτησε τι συμβαίνει, εκείνη της είπε τα νέα. Χωρίς να διστάσει και ενάντια στη συμβουλή της ίδιας της μητέρας της, η Φράνσια προσφέρθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις ως δότριά της. Ως εκ θαύματος, το ζευγάρι ταίριαξε! Η πίστη της Σελένα στη ζωή αποκαταστάθηκε και της εμπνεύστηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Το βράδυ πριν από τη διαδικασία, τα κορίτσια έπλεξαν τα μαλλιά τους και έκαναν ένα γλέντι. Η Φράνσια μάλιστα έγραψε διαθήκη στη σπάνια περίπτωση που δεν θα ξυπνούσε μετά το χειρουργείο. Η Φράνσια μπήκε πρώτη, το χειρουργείο πήγε καλά. Μετά ήταν η σειρά της Σελένα, αλλά στα μισά της λειτουργίας κάτι πήγε στραβά. Υπέστη μια απειλητική επιπλοκή, όταν έσπασε μια αρτηρία. Εισήχθη εσπευσμένα σε μια άλλη επείγουσα χειρουργική επέμβαση για να φτιάξει μια νέα, χρησιμοποιώντας μια φλέβα στο πόδι της. Η ανάρρωση ήταν δύσκολη αλλά η ποπ σταρ βγήκε πιο δυνατή από ποτέ. 

Η νέα οπτική για τη ζωή

Με μια νέα οπτική για τη ζωή συμβιβάστηκε με το αυτοάνοσο και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τον Λύκο και να αποστιγματίσει την ψυχική υγεία. Η δύναμή της μπροστά στις αντιξοότητες εμπνέει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μην τα παρατήσουν ποτέ. Τον Απρίλιο του 2020, σε συνέντευξή της με τη Μάιλι Σάιρους, αποκάλυψε πως πάσχει από διπολική διαταραχή.

Η Σελένα δεν έχει χάσει ποτέ την ελπίδα της, ακόμη και μετά από τόσα πολλά εμπόδια στη ζωή της. Έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να κερδίσει τις καρδιές των θαυμαστών της. Η σκληρή δουλειά της απέδωσε καρπούς για να την φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Η ιστορία επιτυχίας της είναι πραγματικά μια έμπνευση για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

To Top