Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης αναμένεται να συζητηθεί ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Aύριο στέλνουμε την εισήγηση μας στον πρωθυπουργό για τον κατώτατο μισθό και την Τετάρτη τίθεται στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κατώτατος μισθός επηρεάζει και 19 επιδόματα που άμεσα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, είτε επιδόματα ανεργίας είτε προγράμματα της ΔΥΠΑ», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είναι μια πρόταση από Χ ως Ψ τοις εκατό. Είχαμε εισηγήσεις ακριβώς στο 3,5% καθώς οι εργοδότες σε μικρότερες επιχειρήσεις εξέφρασαν πιο συγκρατημένη ζήτηση για αύξηση, ενώ τέθηκαν και προτάσεις για αύξηση ως και 12 %,» είπε η κυρία Μιχαηλίδου.

Ο κατώτατος μισθός είναι αποτέλεσμα τήρησης ισορροπίας στην ενίσχυση του εργατικού δυναμικού ενάντια στην ακρίβεια και στη διατήρηση ανταγωνιστικού πλαιστίου της οικονομίας, είπε επίσης.

Αναφορικά με την πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τους εργαζόμενους συνταξιούχους η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι οι εγγραφές αυξήθηκαν κατά 20% στην πλατφόρμα στις 3 εβδομάδες της λειτουργίας της.

Σχετικά με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας η υπουργός ανέφερε ότι 3.5000 εργαζόμενοι πήραν πίσω δεδουλευμένα γιατί πιάστηκαν εργοδότες που πλήρωσαν πρόστιμο.