Πολιτική

Μιχάλης Κατρίνης: «Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, η ειδυλλιακή εποχή για την κυβέρνηση τελείωσ…

katrinisvouli

Μιχάλης Κατρίνης: «Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, η ειδυλλιακή εποχή για την κυβέρνηση τελείωσε»

Για κυβέρνηση «χωρίς σχέδιο ή λύση στα προβλήματα των πολιτών» η οποία βρίσκεται σε «μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα» έκανε λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή.

«Η πανδημία, η παροχή δυνατότητας στην κυβέρνηση να μοιράζει χρήμα, αλλά να μην αντιμετωπίζει τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, να μην διαμορφώνει ένα νέο παραγωγικό πρότυπο και να διαχειρίζεται τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, ήταν μια ειδυλλιακή εποχή για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η ειδυλλιακή αυτή εποχή τελείωσε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχάλης Κατρίνης στη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε ότι:

  • το εισόδημα των νοικοκυριών το 2022 μειώθηκε κατά 6,9%,
  • το δημόσιο χρέος έχει φτάσει τα 404 δισ. ευρώ και το ιδιωτικό χρέος τα 270 δισ. ευρώ.
  • τα φορολογικά έσοδα στηρίζονται στο ΦΠΑ και τους υψηλούς ειδικούς φόρους.

Επιπλέον, ο κ. Κατρίνης υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός ότι συμπεριφέρεται σα να ανέλαβε χθες τη διακυβέρνηση της χώρας, σα να παρέλαβε από μια άλλη κυβέρνηση.

«Όταν δεν φταίει η κλιματική αλλαγή, φταίνε άλλοι…»

Στη συνέχεια μιλώντας για τη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι: «Ο κ. Πρωθυπουργός μας είπε ότι λειτούργησε το επιτελικό κράτος του και το υπερασπίστηκε. Μπορεί να πείσει τους συνανθρώπους μας που βίωσαν τη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία, τις φωτιές στη Ρόδο και στον Έβρο; Όταν δεν φταίει η κλιματική αλλαγή, φταίνε οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι που κατά τύχη στηρίζονται από την κυβέρνηση αλλά και υπουργοί που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τοποθετεί. Δεν φταίει ποτέ ο κ.Μητσοτάκης. Δεν φταίει κανείς για το ότι μεταφέρθηκαν σε άλλα έργα, πόροι που προορίζονταν για αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα».

Ο κ. Κατρίνης σημείωσε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, την ανασύσταση της φυτικής και ζωικής παραγωγής και υπογράμμισε ότι «αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία θα το πληρώσουμε με αυξήσεις στον αγροδιατροφικό τομέα, με περαιτέρω διεύρυνση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου που πλησιάζει πλέον στα επίπεδα της εποχής της χρεοκοπίας».

Συνάμα, τοποθετήθηκε και για το σχέδιο ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης Ηλείας που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός εδώ και δύο χρόνια αλλά παραμένει ακόμα στα λόγια, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν πάρει ούτε τις αποζημιώσεις, δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

To Top