Αθλητικά

Μίλησε ο… νόμος του Σπανούλη! Η Ελλάδα ’’έπνιξε’’ την Τσεχία με ματσάρα Μήτογλου – Παπανικολάου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μίλησε ο... νόμος του Σπανούλη! Η Ελλάδα ’’έπνιξε’’ την Τσεχία με ματσάρα Μήτογλου - Παπανικολάου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο κατάμεστο ΣΕΦ, στο ντεμπούτο του κόουτς Σπανούλη.

Η Ελλάδα κέρδισε άνετα την Τσεχία στο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας και επικράτησε με 72-64. Φοβεροί Μήτογλου, Παπανικολάου και σπουδαίο ματς του Γουόκαπ.

Αυτούς ”έκοψε” ο Σπανούλης για το ματς, το πρόβλημα της Τσεχίας

Ο Βασίλης Σπανούλης ”έκοψε” από την αναμέτρηση του κατάμεστου ΣΕΦ τους Μιχάλη Λούντζη, Λευτέρη Μαντζούκα, Βαγγέλης Ζούγρη και Ναζ Μήτρου-Λονγκ ενώ από την άλλη πλευρά, ο Τόμας Σατοράνσκι ήταν κανονικά στη δωδεκάδα της Τσεχίας. Για τους φιλοξενούμενους εκτός κλήσεων έμεινε ο Γιαν Βέσελι λόγω ενοχλήσεων.

Αναλυτικά οι 12άδες:

Ελλάδα (Σπανούλης): Παπανικολάου, Λαρεντζάκης, Παπαγιάννης, Μήτογλου, Ρογκαβόπουλος, Αντετοκούνμπο, Μωραΐτης, Καλαϊτζάκης, Ουόκαπ, Κουζέλογλου, Χαραλαμπόπουλος, Τολιόπουλος.

Τα… έσπασαν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μίλησε η κλάση του Μήτογλου!

Οι Τσέχοι μπήκαν πιο δυναμικά στον αγώνα του ΣΕΦ, με τους Μπάλβιν και Κίζλινκ να σημειώνουν το 0-5 ενώ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το πρώτο καλάθι πέτυχε ο Μήτογλου. Ο Κώστας Παπανικολάου μείωσε στον πόντο και ο Παπαγιάννης μας έβαλε σε θέση οδηγού. Πέτερκα και Γουόκαπ βρήκαν στόχο για τις δύο ομάδες, ενώ Μήτογλου και Παπανικολάου έγραψαν το 12-8. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 7-0 μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου και κατάφεραν να προηγηθούν με 15-12.

Ο Μπάλβιν έστειλε τη διαφορά στο +5 για την Τσεχία, ενώ ο Σατοράνσκι έκανε το 12-19. Τολιόπουλος και Πέτερκα σκόραραν, ενώ η Εθνική μπόρεσε να ισοφαρίσει με πόντους των Γουόκαπ, Παπανικολάου και Μήτογλου για το 21-21. Σενάλ και Χρουμπάν έδωσαν εκ νέου κεφάλι στους Τσέχους, όμως ο ”καυτός” Μήτογλου το πήρε πάνω του για το ”γαλανόλευκο” 29-27! Ο ίδιος με buzzer έγραψε το 32-31 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Συνολικά, στο πρώτο μέρος Ελλάδα και Τσεχία είχαν μόλις 3/24 τρίποντα το οποίο ήταν ενδεικτικό της κακής τους κατάστασης.

”Γαλανόλευκη” νίκη στο φινάλε!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τρίποντο του Πέτερκα και ο Σατοράνσκι έγραψε το 32-37. Ο Μήτογλου έκανε 1/2, όμως ο φοβερός Πέτερκα έκανε το 33-40. Η Ελλάδα έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 8-0, με τους Γουόκαπ, Παπαγιάννη και Παπανικολάου ξεσηκώνοντας τον κόσμο στο ΣΕΦ. Ο Χρούμπαν απάντησε, με τον Μήτογλου να ανταποδίδει ενώ η Επίσημη Αγαπημένη έκανε το 47-44 με τον συνεπέστατο Τόμας Γουόκαπ. Ο Πετέρκα μείωσε ξανά, με τους Παπανικολάου, Ρογκαβόπουλο να σκοράρουν για το 51-46. Η Τσεχία με τον Κίζλινκ έριξε τη διαφορά, με τους Αντετοκούνμπο και Σατοράνσκι να σημαδεύουν σωστά. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 53-50 υπέρ της Ελλάδας, με τον κόσμο να ζητωκραυγάζει.

Η τέταρτη περίοδος άρχισε με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να σκοράρει. Ο ίδιος πέτυχε τρίποντο για το 58-50 του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όμως ο Κίζλινκ μείωσε στους 6 πόντους. Ο Τόμας Γουόκαπ εκτόξευσε τη διαφορά στο +9, με τρίποντο και ο Σατοράνσκι σημείωσε το 61-54 με 2/2 βολές. Ο Μπάλβιν μείωσε κι άλλο όμως ο Γουόκαπ σκόραρε ξανά. O Mήτογλου αύξησε τη διαφορά εκ νέου στους 9 και ο Παπανικολάου την πήγε στους 11. Ο Μήτογλου έγραψε το 70-58. Το τελικό σκορ ήταν το 72-64 για την Ελλάδα!

ellada3

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top