Κόσμος

Μήνυση Μελόνι κατά του τραγουδιστή των Placebo: Την είπε «φασίστρια, ναζίστρια και ρατσίστρια»

placebo

Μήνυση Μελόνι κατά του τραγουδιστή των Placebo: Την είπε «φασίστρια, ναζίστρια και ρατσίστρια»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αποφάσισε να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του τραγουδιστή του βρετανικού συγκροτήματος Placebo, Mπάιαν Μόλκο. Την είδηση αποκάλυψε η ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Ο Μόλκο, κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Τορίνο, στις 11 Ιουλίου, είχε χαρακτηρίσει τη Μελόνι «φασίστρια, ναζίστρια και ρατσίστρια». Η εισαγγελία του Τορίνο, μετά τη συγκεκριμένη συναυλία, ξεκίνησε έρευνα για εξύβριση των θεσμών του ιταλικού κράτους.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Αριάνα Μελόνι, αδελφή της Ιταλίδας πρωθυπουργού, κατέθεσε επίσης μήνυση στη Ρώμη, κατά του σκιτσογράφου Μάριο Νατάντζελο, της εφημερίδας Il Fatto Quotidiano.

O σύζυγος της Αριάνα Μελόνι, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, είναι ο νυν υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας. Ο σκιτσογράφος, στις 20 του περασμένου Απριλίου είχε «εμπνευστεί», με σκίτσο του, σε δηλώσεις του Λολομπρίτζιντα περί κινδύνου «εθνικής αντικατάστασης» των Ιταλών πολιτών, από μέρους των μεταναστών.

Το συγκεκριμένο σκίτσο παρουσίαζε την Αριάνα Μελόνι, σε ένα κρεβάτι δίπλα σε ένα μαύρο άνδρα. Εκείνος την ρωτούσε «ο σύζυγός σου;» με την αδελφή της Ιταλίδας πρωθυπουργού να απαντά: «μην ανησυχείς, ασχολείται όλη την ημέρα με την εθνική αντικατάσταση».

Τον Νατάντζελο υπεράσπισε ο διευθυντής της εφημερίδας Il Fatto Quotidiano, Μάρκο Τραβάλιο ενώ πειθαρχική διαδικασία που ξεκίνησε η Ιταλική Ένωση Συντακτών, τελικά ετέθη στο αρχείο. Οι δε συντάκτες της εφημερίδας, με αναφορά στην μήνυση σε βάρος του σκιτσογράφου, έκαναν λόγο για «επικίνδυνη απόφαση, η οποία αποσκοπεί στον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου».

Η Αριάνα Μελόνι, όμως, μετά την δημοσίευση του σκίτσου, έγραψε στο Facebook ότι «κάποιοι, προκειμένου να επιτεθούν στους αντιπάλους, αποσταθεροποιούν την ζωή ανθρώπων και οικογενειών». Η Τζόρτζια Μελόνι, τέλος, είχε βγάλει «σέλφι» με την αδελφή της και σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε γράψει: «ψηλά το κεφάλι, μαζί, ανέκαθεν και για πάντα».

To Top