Πολιτική

Μητσοτάκης από την Κύπρο: Οι συγκυρίες στην ευρύτερη περιοχή παρουσιάζουν νέες προκλήσεις αλλά και ε…

Μητσοτάκης από την Κύπρο: Οι συγκυρίες στην ευρύτερη περιοχή παρουσιάζουν νέες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Λευκωσία.

Ο πρωθυπουργός πριν τη συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη εξέφρασε μεταξύ άλλων τη λύπη του που αναγκάστηκε να μεταθέσει το ταξίδι καθώς είχαμε όπως είπε δυσάρεστες εξελίξεις στην Ελλάδα με τις πυρκαγιές που έπρεπε να διαχειριστούμε την περασμένη εβδομάδα. Είναι όμως όχι απλά υποχρέωσή μου αλλά και θα έλεγα μια έμπρακτη αναγνώριση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου γιατί πάντα το πρώτο διμερές ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού μετά την εκλογή του γίνεται στην Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι οι συγκυρίες στην ευρύτερη περιοχή παρουσιάζουν νέες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες και γι’ αυτό η συνεργασία μεταξύ των δυο κυβερνήσεων είναι άριστη και θα επιχειρήσουμε να οικοδομήσουμε ένα πιο θεσμικά στέρεο πλαίσιο για τον τρόπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε όχι μόνο στα τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και σε ένα άλλο εύρος θεμάτων που πιστεύω ότι απαιτούν καλύτερο συντονισμό μεταξύ των κυβερνήσεών μας.

Δείτε live τις δηλώσεις Μητσοτάκη με τον Νίκο Χριστοδουλίδη…

To Top