Πολιτική

Μητσοτάκης για Πύλο: Η πλειοψηφία των πολιτών αιφνιδιάστηκε που ο κ. Τσίπρας επέλεξε να στοχοποιεί τ…

5914296

Μητσοτάκης για Πύλο: Η πλειοψηφία των πολιτών αιφνιδιάστηκε που ο κ. Τσίπρας επέλεξε να στοχοποιεί το λιμενικό

Με ερώτηση για το μεταναστευτικό με αφορμή το τραγικό ναυάγιο ξεκίνησε η διακαναλική συνέντευξη  του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον ίδιο να αναφέρεται στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησής του, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα εξαιρετικά σύνθετό πρόβλημα που ταλανίζει την ευρωπαϊκή ένωση εδώ και χρόνια. Από την πρώτη στιγμή τον Ιούλιο του 2019 θέσαμε σαφείς προτεραιότητες: δραστικός περιορισμός μεταναστευτικών ροών αλλά και επιπτώσεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η ταχύτατη εξέταση των αιτήσεων ασύλου και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού που θα έκανε οποιονδήποτε να ανατριχιάζει, όπως τα ασυνόδευτα ανήλικά στη Λέσβο ή τη Μόρια. Αυτή η πολιτική απέδωσε καρπούς γιατί μειώσαμε τις ροές στα νησιά, τα οποία έχουν ανακουφιστεί» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:

«Το κολαστήριο της Μόριας δεν υπάρχει πια, αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα των ασυνόδευτων ανηλίκων που βρίσκονται σε νέες δομές. Ακολουθήσαμε μια πολιτική που είχε μετρήσιμα αποτελέσματα αλλά και στο αμιγώς ανθρωπιστικό σκέλος της προστασίας των ζωών, χάθηκαν πολύ λιγότεροι το 1/3 σε σχέση με αυτό που έγινε το 2015. Αυτό που κάναμε ήταν να συντρίψουμε τους διακινητές. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Ευρώπη άλλαξε την πολιτική της και αναγνώρισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει νέα πολιτική ασύλου χωρίς τη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως προς τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, «νομίζω ότι η πλειοψηφία των πολιτών αιφνιδιάστηκε που ο κ. Τσίπρας επέλεξε να στοχοποιεί το λιμενικό και δεν βρίσκει να πει μια λέξη για αυτά τα καθάρματα τους διακινητές. Το λιμενικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους και πάντα θα το κάνει. Δεν είδα να υπάρχει πολύς ανθρωπισμός στο κολαστήριο της Μόριας, πριν από λίγες ημέρες καταδικάστηκε η χώρα μας στο Στρασβούργο για αυτή την έλλειψη ανθρωπιάς. Ένα μπορώ να διαβεβαιώσω ότι αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία».

To Top