Πολιτική

Μητσοτάκης για Ροδόπη: Στα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας η Ελλάδα δεν δέχεται παρεμβάσεις

5914329

Μητσοτάκης για Ροδόπη: Στα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας η Ελλάδα δεν δέχεται παρεμβάσεις

Για το ζήτημα της Ροδόπης μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «στα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας η Ελλάδα δεν δέχεται παρεμβάσεις», υπογραμμίζοντας ότι θα θέσει το ζήτημα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το τουρκικό προξενείο ήθελε τη μειονότητα απομονωμένη, η οποία θα αυτοπροσδιορίζεται ως τουρκική, εξαρτημένη ανά πάσα στιγμή από την Τουρκία. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό αποβαίνει εις βάρος των συμφερόντων μας και αποβαίνει και κατά της συνθήκης της Λωζάνης.

Το θέμα αυτό μπήκε με πρωτοβουλία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ της Ροδόπης. Η κα Λαφτσή μίλησε για αυτά και δεν ήταν η μόνη και αυτά ήταν λίγο πολύ γνωστά, δηλαδή ότι το τουρκικό προξενείο έδινε σαφή στήριξη στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενημέρωση στον κ. Τσίπρα έγινε μία πριν τις εκλογές και άλλη μία μετά όσο ήμουν πρωθυπουργός,  είχα ενημέρωση από την ΕΥΠ και την έστειλα στον κο Τσίπρα, κάτι που δεν αμφισβητεί, εγώ του έδωσα τα αποδεικτικά στοιχεία για αυτό. Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο. Τι θα γίνει αν εκλεγούν βουλευτές και εντός της βουλής αγωνίζονται για τα συμφέροντα της «τουρκικής» μειονότητας; Έχω ζήσει και βιώσει τις διακρίσεις εις βάρος των μουσουλμάνων συμπολιτών μας και θέλω να διαβεβαιώσω ότι ανεξαρτήτως αν η Ροδόπη είναι γαλάζια, ροζ θα υπερασπιστώ τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Θα θίξω βεβαίως το ζήτημα στον κ. Ερντογάν και θεωρώ ότι η δημοσιοποίηση του ζητήματος στέλνει και μήνυμα στην Τουρκία: στα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας η Ελλάδα δεν δέχεται παρεμβάσεις», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

To Top