Πολιτική

Μητσοτάκης: Η συζήτηση περί ιδιωτικοποίησης της υγείας είναι μια τεράστια προσπάθεια παραπλάνησης

5914332

Μητσοτάκης: Η συζήτηση περί ιδιωτικοποίησης της υγείας είναι μια τεράστια προσπάθεια παραπλάνησης

Για «τεράστια προσπάθεια παραπλάνησης» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης, σχολιάζοντας όσα ακούγονται περί ιδιωτικοποίησης της υγείας και σημείωσε ότι θα ασχοληθεί συστηματικά και προσωπικά με τα ζητήματα από αφορούν το ΕΣΥ.

«Οι πολίτες έχουν δίκιο για την κατάσταση του ΕΣΥ και να ανησυχούν για να έχουν πρόσβαση στη δωρεάν δημόσια υγεία. Μεγαλύτερο στοίχημα για έμενα τη δεύτερη 4ετία θα ασχοληθώ με αυτό συστηματικά και προσωπικά εφόσον μας εμπιστευτούν. Σήμερα δίνουμε 5,2 δις για την υγεία εκεί που δίναμε 3,9 δις όμως αυτά δεν φτάνουν. Έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στο πρόγραμμά μας στην αναμόρφωση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών και αυτά έχουν εξασφαλισμένα κονδύλια. Έχουμε ολιστική προσέγγιση για την υγεία, θα έπρεπε να μιλάω ώρες για αυτό. Οι προσλήψεις – θα έπρεπε να το γνωρίζει ο κος Τσίπρας – δεν περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε:

«Φαίνεται ο κ. Τσίπρας ότι δεν έμαθε απολύτως τίποτα από το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου, τα ίδια έλεγε τότε τα ίδια και τώρα. Είναι βαθιά προσβλητικό να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή. Δεν υπάρχει καρκινοπαθής στην πατρίδας μας που να μην έχει πρόσβαση στην πιο ακριβή θεραπεία αν το κρίνει ο γιατρός του! Η συζήτηση περί ιδιωτικοποίησης της υγείας είναι μια τεράστια προσπάθεια παραπλάνησης! Αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι να έχει την καλύτερη πρόσβαση στην υγεία και για τα ζητήματα του ΕΚΑΒ θα προχωρήσουμε στη μίσθωση για 6 βάσεις ελικοπτέρων προκειμένου να κάνουμε διασώσεις γρήγορα σε απομακρυσμένες περιοχές και αυτές τις υπηρεσίες θα μισθώσει στο κράτος από το εξωτερικό και αυτό κάνουμε και στη δασοπυρόσβεση. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα και ας δούμε την ουσία του προβλήματος. Ας σταματήσουν τα fake news και η μαύρη προπαγάνδα».

To Top