Ελλάδα

Μητσοτάκης: Θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός ο κ. Τσίπρας για την Ροδόπη – Το προξενείο ξέφυγε τελ…

mitsotakis 9

Μητσοτάκης: Θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός ο κ. Τσίπρας για την Ροδόπη – Το προξενείο ξέφυγε τελείως αυτή τη φορά

Συνέντευξη από την Θεσσαλονίκη παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ερωτηθείς για το αν γίνεται ζημιά στην διεθνή εικόνα της χώρας από τα θέματα της Ροδόπης και της Πύλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η πρόθεσή του και σε αυτή την προεκλογική περίοδο ήταν ο θετικός προγραμματικός λόγος αλλά είναι αναπόφευκτο όπως είπε να μπαίνουν και τα εθνικά θέματα.

Για το ναυάγιο είπε ότι δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία που επέρριψε ευθύνες στο Λιμενικό αλλά το έκανε ο κ. Τσίπρας από λάθος οπτική γωνία και τα επιχειρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν από την Τουρκία. Θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός ο κ. Τσίπρας είπε και δεν θα έπρεπε να τοποθετηθεί έτσι για το ζήτημα αυτό.

Για την Ροδόπη είπε ότι ανακινήθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα εδώ. Ανεξαρτήτως τι θα ψηφίσει η μειονότητα εγώ θα συνεχίσω την πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας. Η Τουρκία θέλει την μειονότητα απομονωμένη και χειραγωγούμενη. Μίλησε για ξεδιάντροπη στήριξη από το τουρκικό προξενείο σε δυο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε να κλείσει από την πρώτη στιγμή αν έκαναν μια δήλωση οι δυο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το έκαναν.

Για τον δικό του υποψήφιο είπε ότι δεν θα αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το έγγραφο της ΕΥΠ και πρόσθεσε ότι στο κάτω κάτω της γραφής αποσύρθηκε. Εγώ δεν ήθελα να στείλω μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην Τουρκία ότι παρεμβάσεις δεν θα δεχθώ. Η Τουρκία πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο κινείται στην Θράκη και θα το συζητήσω με τον κ. Ερντογάν. Το προξενείο ξέφυγε τελείως, είπε, αυτή την φορά.

To Top