Κόσμος

Μυστήριο με τα «μη ανθρώπινα» σώματα «1.000 ετών» με τρία δάχτυλα που παρουσιάστηκαν στο Μεξικό

mexico 1

Μυστήριο με τα «μη ανθρώπινα» σώματα «1.000 ετών» με τρία δάχτυλα που παρουσιάστηκαν στο Μεξικό

Μεξικανοί νομοθέτες άκουσαν μαρτυρίες ότι «δεν είμαστε μόνοι» στο σύμπαν και είδαν τα υποτιθέμενα σώματα μη ανθρώπινων όντων σε μια έκτακτη ακρόαση που σηματοδότησε την πρώτη εκδήλωση του Κογκρέσου της λατινοαμερικανικής χώρας για τα UFO.

Στην ακρόαση της Τρίτης για το FANI, το ισπανικό ακρωνύμιο για αυτά που συνήθως αποκαλούνται πλέον Αγνώστου Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα (UAP), οι πολιτικοί είδαν δύο αντικείμενα που ο Μεξικανός δημοσιογράφος και επί μακρόν λάτρης των UFO Jaime Maussan ισχυρίστηκε ότι ήταν τα πτώματα εξωγήινων.

Τα δείγματα δεν είχαν καμία σχέση με οποιαδήποτε ζωή στη Γη, δήλωσε ο Maussan.

Τα δύο μικροσκοπικά «σώματα», που εκτίθενται σε θήκες, έχουν τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι και επιμήκη κεφάλια. Ο Maussan είπε ότι ανακτήθηκαν στο Περού κοντά στις αρχαίες γραμμές Nazca το 2017. Είπε ότι είναι ηλικίας περίπου 1.000 ετών, τα οποία αναλύθηκαν μέσω μιας διαδικασίας χρονολόγησης με άνθρακα από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού (UNAM).

Παρόμοια τέτοια ευρήματα στο παρελθόν έχουν αποδειχθεί ότι ήταν λείψανα μουμιοποιημένων παιδιών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Maussan δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τέτοια στοιχεία.

«Νομίζω ότι υπάρχει σαφής απόδειξη ότι έχουμε να κάνουμε με μη ανθρώπινα δείγματα που δεν σχετίζονται με κανένα άλλο είδος στον κόσμο μας και ότι όλες οι δυνατότητες είναι ανοιχτές για κάθε επιστημονικό ίδρυμα… να το ερευνήσει», δήλωσε ο Maussan.

«Δεν είμαστε μόνοι μας», πρόσθεσε.

Ο Jose de Jesus Zalce Benitez, διευθυντής του Επιστημονικού Ινστιτούτου Υγείας του μεξικανικού ναυτικού, ανέφερε ότι στα λείψανα έχουν γίνει ακτινογραφίες, τρισδιάστατη ανακατασκευή και ανάλυση DNA. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτά τα σώματα δεν έχουν καμία σχέση με ανθρώπινα όντα», είπε.

Το UNAM αναδημοσίευσε την Πέμπτη μια δήλωση που είχε εκδοθεί για πρώτη φορά το 2017, λέγοντας ότι οι εργασίες του Εθνικού Εργαστηρίου Φασματομετρίας Μάζας με Επιταχυντές (LEMA) είχαν σκοπό μόνο να προσδιορίσουν την ηλικία των δειγμάτων.

«Σε καμία περίπτωση δεν βγάζουμε συμπεράσματα για την προέλευση των εν λόγω δειγμάτων», ανέφερε η ανακοίνωση.

Τα τελευταία χρόνια, η αμερικανική κυβέρνηση έχει κάνει στροφή στη δημόσια ενημέρωση για τα UAP. Το Πεντάγωνο ερευνά ενεργά τις αναφερθείσες θεάσεις τα τελευταία χρόνια από στρατιωτικούς αεροπόρους, ενώ μια ανεξάρτητη επιτροπή της NASA που μελετά τα UFO είναι η πρώτη του είδους της από τη διαστημική υπηρεσία.

Η NASA πρόκειται να συζητήσει τα πορίσματα της μελέτης την Πέμπτη.

Ο Maussan αντιμετώπισε την Τετάρτη αντιδράσεις και επικρίσεις από σκεπτικιστές που αμφισβήτησαν την αυθεντικότητα της παρουσίασής του.

«Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να βλάψει τις προσπάθειες να ληφθεί σοβαρά υπόψη το θέμα», δήλωσε ένας χρήστης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην γνωστή ως Twitter. «Γιατί δεν περίμεναν μέχρι να είναι έτοιμη μια επιστημονική εργασία για να τη δημοσιεύσουν;».

To Top