Ελλάδα

«Να σταματήσει κάθε δίωξη» – Συγκέντρωση για γιατρό του Θριάσιου που δικάζεται γιατί συμμετείχε σε σ…

nos3

«Να σταματήσει κάθε δίωξη» – Συγκέντρωση για γιατρό του Θριάσιου που δικάζεται γιατί συμμετείχε σε συγκέντρωση επί κορονοϊού

Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος της γιατρού Αφροδίτης Ρέτζιου, προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Θριάσιου που την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού (τον Σεπτέμβριο του 2020) συμμετείχε σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας ζητούν οι συνάδελφοι της και εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποιώντας σήμερα, Δευτέρα (13/11) συγκέντρωση.

«Εμείς οι εργαζόμενοι του Θριάσιου εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας ενάντια στη δίωξη της συναδελφισσάς μας που ως εργαζόμενη αλλά και ως πρόεδρος της πρωτοστατεί στους αγώνες για τις ανάγκες των ασθενών αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας» επισημαίνει μιλώντας στο Newsbeast o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Βαρδαβάκης Μανώλης.

«Ζητάμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος της αλλά και σε βάρος οπουδήποτε άλλου υγειονομικού που αγωνίζεται και διεκδικεί την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας» συμπληρώνει.

nos2
«Να σταματήσει κάθε δίωξη» – Συγκέντρωση για γιατρό του Θριάσιου που δικάζεται γιατί συμμετείχε σε σ... 4

«Η δίωξη της γιατρού αφορά τη συμμετοχή της, ως “διοργανώτριας” σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020, που οργανώθηκε από την ΟΕΝΓΕ και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία με αίτημα την άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων με προσωπικό και εξοπλισμό και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών από την επιδημία COVID» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Θριάσιου.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο οι οποίοι δείχνουν τη στήριξή τους στη γιατρό του νοσοκομείου που είχε συλληφθεί και κατηγορήθηκε για παραβίαση του νόμου 4703/2020 (νόμου «Χρυσοχοΐδη») για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών», όπως αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα επισημαίνουν πως εκτός από τη σημερινή συγκέντρωση, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου την ημέρα που δικάζεται η Α. Ρέτζιου θα βρίσκονται μαζί της στα δικαστήρια (πρώην σχολή Ευελπίδων).

Για τη διευκόλυνση δε της συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν προκηρύξει και διευκολυντική στάση εργασίας.

To Top