Ελλάδα

Ναυάγιο στην Πύλο: Τα πρώτα πλάνα από τις έρευνες στο σημείο της τραγωδίας

pylos

Ναυάγιο στην Πύλο: Τα πρώτα πλάνα από τις έρευνες στο σημείο της τραγωδίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από το ναυάγιο στην Πύλο, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν βίντεο που δείχνουν τις προσπάθειες που καταβάλει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Τα συγκεκριμένα πλάνα προβλήθηκαν από το BBC και δείχνουν super puma, αλλά και πολεμικά πλοία, όπως η φρεγάτα «Κανάρης» να ψάχνουν για κάποιον που μπορεί να γλίτωσε.

Ωστόσο, οι πιθανότητες λιγοστεύουν όσο περνάει ο καιρός, ειδικά από τη στιγμή που υπολογίζεται ότι πολλοί μετανάστες -ειδικά γυναίκες και παιδιά- ήταν κλειδωμένα στο αμπάρι, χωρίς δίοδο διαφυγής.

Σημειώνεται, από μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 78 σοροί και διασωθεί 104 άτομα, ενώ προκαλεί εντύπωση ότι όλοι οι επιζήσαντες είναι άνδρες.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά των διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου της Πύλου απο το λιμάνι της Καλαμάτας στη δομή της Μαλακάσας. Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

Εν τω μεταξύ, οι κατηγορούμενοι, αιγυπτιακής υπηκοότητας (ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών), που αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων, ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Οι 8 από αυτούς κρατούνται στο αστυνομικό τμήματα Καλαμάτας, ενώ ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

To Top