Ελλάδα

Νίκος Χαρδαλιάς: Άμεση προτεραιότητά μας όλα όσα πληγώνουν τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου

xardalias 3

Νίκος Χαρδαλιάς: Άμεση προτεραιότητά μας όλα όσα πληγώνουν τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου

«Άμεση προτεραιότητά μας είναι, όλα όσα έχουν πληγώσει τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου εδώ και πάρα πολλά χρόνια», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «STAR».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», εξέφρασε την πεποίθηση ότι ένα από τα θέματα αυτά είναι η ασφάλεια του πολίτη και τόνισε: «Το κύριο μέλημά μου, το απόλυτο στοίχημα μου, είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Κι αυτό σε τρία επίπεδα:

Πρώτον, ασφάλεια απέναντι σε φυσικές καταστροφές με άμεση αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου. Θα εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας δίνουν νομοθετικά εργαλεία -όπως είναι ο 4662/2020 – και ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου θα κηρύξουμε, αν χρειαστεί, κάποιες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα τα αναγκαία έργα.

Δεύτερον, ασφάλεια απέναντι στη μεσαία εγκληματικότητα, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και επικαιροποίηση των σχεδίων που αφορούν την αστυνόμευση συγκεκριμένων περιοχών.

Και τρίτον, ασφάλεια απέναντι σε υγειονομικούς κινδύνους, όπως η υγειονομική βόμβα των σκουπιδιών. Αφήνουμε πίσω τις παλιές λογικές και προχωράμε με έμφαση στην ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία. Χωροθετούμε εφτά εργοστάσια για τη διαχείριση των σύμμεικτων και εγκαταλείπουμε την ταφή των σκουπιδιών».

Ο κ. Χαρδαλιάς, υπογράμμισε την ανάγκη μητροπολιτικής διαχείρισης των ζητημάτων που είναι κοινά για όλους τους δήμους, επισημαίνοντας σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα το κυκλοφοριακό. Ανέφερε ανάμεσα στα άλλα: «Η Περιφέρεια Αττικής είναι η μεγαλύτερη στην χώρα, μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και η μοναδική στον κόσμο που φιλοξενεί το μισό πληθυσμό της χώρας. Χρειάζεται μητροπολιτική διαχείριση των ζητημάτων που εκφεύγουν από τα στενά όρια των δήμων. Χρειαζόμαστε νομοθετική και διοικητική μεταρρύθμιση. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο, γιατί όποιος σχεδιάζει, αυτός θα πρέπει να αδειοδοτεί, να υλοποιεί και στο τέλος να λογοδοτεί.

Το κυκλοφοριακό είναι ένα από τα ζητήματα που απαιτούν μητροπολιτική διαχείριση. Όταν ο κάθε δήμος προχωρά σε κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία δεν εντάσσεται σε ένα μητροπολιτικό σχεδιασμό, το αποτέλεσμα είναι να εξάγει την κυκλοφορία στο διπλανό δήμο – και αυτό δημιουργεί ένα ντόμινο που καταλήγει σε ταλαιπωρία, ατμοσφαιρική ρύπανση, και το βασικότερο κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Χρειάζεται να επικαιροποιήσουμε τις μελέτες και να προχωρήσουμε σε συνεργασία με την κυβέρνηση στα απαραίτητα έργα».

To Top