Ελλάδα

Νίκος Καργιώτης για τον αδερφό του Αντώνη: Μου λείπει, δεν πρόλαβα να του πω ότι τον αγαπώ

kargiotis

Νίκος Καργιώτης για τον αδερφό του Αντώνη: Μου λείπει, δεν πρόλαβα να του πω ότι τον αγαπώ

Πρεμιέρα έκανε η εκπομπή «Mega Stories» με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου τα ξημερώματα της Τρίτης (10/10) και στο επίκεντρο της βρέθηκε η δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη στο πλοίο Blue Horizon πριν από ένα μήνα.

Ο αδερφός του αδικοχαμένου Αντώνη Καργιώτη, Νίκος, αναφέρθηκε στα παιδικά τους χρόνια και μίλησε για το πώς ένιωσε βλέποντας το βίντεο με το μέλος του πληρώματος να σπρώχνει τον Αντώνη από τον καταπέλτη του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά.

«Μου λείπει πολύ. Πολλά είναι αυτά που δεν πρόλαβα να του πω. Το βασικό είναι ναι ότι τον αγαπάω. Τελευταία φορά τον άκουσα μια βδομάδα πριν το συμβάν», είπε συγκινημένος από την απώλεια του αγαπημένου του αδερφού.

«Είχε χιούμορ, του άρεσε να κάνει πλάκες για να γελάσει ο άλλος. Δεν πίκραινε ποτέ κανέναν. Το ελάττωμα του Αντώνη ήταν ότι πίστευε πολύ στους ανθρώπους», είπε στη συνέχεια, αν και σημείωσε πως ο αδερφός του στο παρελθόν είχε πέσει θύμα εκφοβισμού.

Η στιγμή που έμαθε για τον θάνατο του αδερφού του

«Το έμαθα τα ξημερώματα 3:10 με πήραν από το Λιμενικό και έκλαιγε κι αυτό το παιδί γιατί τον γνώριζε τον Αντώνη. Νόμιζα ότι μου κάνει κάποιος πλάκα. Μπήκα στο διαδίκτυο και είδα το βίντεο, εκεί μετά τα έχασα. Ήταν ένα περίεργο συναίσθημα να βλέπεις κάποιον να σπρώχνει τον εαυτό του στον θάνατο. Άνοιξε η γη και με κατάπιε εκείνη τη στιγμή», τόνισε.

«Από εκείνο το βράδυ έχει αλλάξει η σκέψη μου για τους ανθρώπους. Πώς μπορεί κάποιος να αφαιρέσει έτσι απλά μια ζωή;», πρόσθεσε.

«Ο θάνατος του πατέρα μας άλλαξε πολύ τον Αντώνη. Μετά τον θάνατο και της μητέρας μας ο Αντώνης τα έχασε τελείως. Πριν από 7 μήνες. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω. Από τον θάνατο της μητέρας μας ερχόταν πιο συχνά στην Αθήνα», αποκάλυψε για το πόσο στοίχισε στον αδερφό του ο χαμός του πατέρα τους το 2008.

Έπειτα αναφέρθηκε και σ’ ένα περιστατικό όταν ήταν μικρότεροι με τον αδερφό του που δείχνει πόσο ευγενική ψυχή ήταν. «Ο Αντώνης ήταν δέκα χρονών. Εγώ είχα φύγει, έμεινα Αθήνα και έπαθα ένα ατύχημα. Είχα σπασμένο πόδι και δεν μπορούσα να παραμείνω στην Αθήνα. Αναγκάστηκα να γυρίσω, πήγα στο σπίτι κι όταν καθόμουν στον καναπέ ήρθε δίπλα μου και μού είπε κι εγώ πονάω. Με αγκάλιασε και καθόταν δίπλα μου», είπε δακρυσμένος και θυμήθηκε πως η πιο χαρούμενη στιγμή τους ήταν όταν μάθαιναν να κάνουν ποδήλατο.

Οι αυτόπτες μάρτυρες

Στην εκπομπή μίλησαν επίσης αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού στο Blue Horizon. H Χριστίνα Καρακατσάνη θυμήθηκε εκείνη την στιγμή. «Ήμασταν περίπου 50 άτομα στο κατάστρωμα που το είδαμε. Είδα τον Αντώνη να ανεβαίνει στον καταπέλτη. Τρέμαμε, φωνάζαμε. Δεν το περιμέναμε. Άρχισα να φωνάζω στον κόσμο για να πάμε να δούμε τον καπετάνιο. Καταλάβαμε πως προσπαθούσαν να το καλύψουν. Ενημέρωσα την αστυνομία γιατί φεύγαμε σα να μην έγινε τίποτα. Είναι ολέθριο να βλέπεις κάτι τέτοιο και να μη μπορείς να κάνεις κάτι».

Από τη μεριά τους, ο Βασίλης και η Μαρία Μικρόπουλου, τόνισαν: «Τον άκουσα να του λέει “όξω, όξω” του το είπε δυνατά, το άκουσα. Με το πρώτο σπρώξιμο πήγε δύο μέτρα πίσω. Αν ήταν κάποιος άλλος πιο δυνατός ίσως να τον έπαιρνε μαζί του στο νερό. Αν δεν είχε βγει το βίντεο δεν θα γινόταν τίποτα».

To Top