Αθλητικά

Νόμιμο, πλέον το… “ντουμάνι” στα αμερικανικά παρκέ!

Νόμιμο, πλέον το…

 Ο Κέβιν Ντουράντ δεν χρειάστηκε και πολλή ώρα για να πείσει τον Κομισάριο του Nba, Άνταμ Σίλβερ ν’ αφαιρέσει και επίσημα, τη μαριχουάνα από τη λίστα των απαγορευμένων ουσιών. «Μόλις συναντηθήκαμε τη μύρισε πάνω μου, στα ρούχα μου: δεν ανταλλάξαμε κουβέντα, παρά μόνο ένα βλέμμα και κατάλαβε αμέσως σε ποια κατεύθυνση θα πήγαινε η συζήτηση».

 Τριάντα τεσσάρων ετών, ο σούπερ σταρ των Φοίνιξ Σανς, που τα πάει πολύ καλύτερα στο να «ξεκλειδώνει» τις αντίπαλες άμυνες, παρά ν’ αρθρώνει μία ολοκληρωμένη πρόταση, κατά μαγικό τρόπο βρήκε το ίδιο τις κατάλληλες λέξεις για να πείσει τον 62χρονο Νεοϋορκέζο δικηγόρο κι εδώ και 9.5 χρόνια Ceo του Nba ν’ αφαιρέσει, μία πάντα το «τσιγαριλίκη» από τη λίστα των απαγορευμένων ουσιών.

 Η πρόταση βρισκόταν στον αέρα από τον περασμένο Απρίλιο, μόνο όμως τώρα ο Σίλβερ αποφάσισε να την απελευθερώσει πλήρως διατηρώντας αντίθετα στην κορυφή της λίστας τον ανελέητο πόλεμο του Nba σε κοκαΐνη, στεροειδή, αναβολικά, αλλά και αυξητική ορμόνη, εν ολίγοις ουσίες ντόπινγκ, τα οποία αναπόφευκτα επηρεάζουν κι αλλοιώνουν τις επιδόσεις του οποιουδήποτε.

 Μέχρι τώρα, μία πρώτη ανίχνευση μαριχουάνας στο αίμα ενός μπασκετμπολίστα ισοδυναμούσε με θεραπεία σε κέντρο αποτοξίνωσης, για να σβηστεί, μία για πάντα η «κακή συνήθεια». Μία δεύτερη, πρόστιμο 25.000 δολαρίων και μία τρίτη, την τιμωρία αποκλεισμού πέντε αγώνων. Από δω και πέρα όμως, και με βάσει τις νέες συμβάσεις εργασίας παικτών και Nba, δεν θα γίνεται πλέον κανένας έλεγχος (αν και η αλήθεια είναι ότι από το ’21, τέτοιου είδους ελέγχων είχαν γίνει πολύ περισσότερο «ελαστικοί»), πράγμα που σημαίνει ότι ο οποιοδήποτε μπορεί να την καπνίσει ελεύθερα.

 Όπως εξήγησε και ο Ντουράντ, καλεσμένος σε εκπομπή του καλωδιακού Cnbc, στο Λος Άντζελες «έτσι κι αλλιώς, οι περισσότεροι κάπνιζαν ή καπνίζουν μαριχουάνα και έχει αποδειχθεί, ακόμη και ιατρικά ότι δεν επιφέρει βλαβερές παρενέργειες. Για εμάς τους παίκτες, δεν διέφερε και τόσο από τη συνήθεια ενός ποτηριού κρασιού. Κι εγώ καπνίζω, όχι φανατικά, αλλά κάθε τόσο χρειάζεται. Στην περίπτωσή μου, ας πούμε ότι μου αρέσει το φυτό: να το βλέπω, αλλά και να το μυρίζω»…

To Top