Αθλητικά

“Ντου” της Αστυνομίας σε εννιά συνδέσμους οπαδών!

"Ντου" της Αστυνομίας σε εννιά συνδέσμους οπαδών!

Έφοδο πραγματοποίησε η Αστυνομία σε εννιά συνδέσμους οπαδών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το νέο δόγμα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των χούλιγκαν, που περιλαμβάνει σειρά ενεργειών, όπως οι έλεγχοι συνδέσμων οπαδών, οι έρευνες φιλάθλων πριν εισέλθουν στα γήπεδα, αλλά και συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται σε επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα.

Αιχμή του δόρατος για μια ακόμη φορά, παρότι υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από συνδικαλιστές, στην προσπάθεια της κυβέρνησης, αποτελεί η Ελληνική Αστυνομία που καλείται για μια ακόμη φορά να…βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά». Στο πλαίσιο του πολυεπίπεδου σχεδιασμού της αστυνομίας, έγιναν έλεγχοι σε 9 γραφεία συνδέσμων οπαδών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Είχε προηγηθεί ο εξονυχιστικός έλεγχος οπαδών πριν εισέλθουν σε γήπεδα όπου θα διεξάγονταν Ευρωπαϊκές συναντήσεις Ελληνικών ομάδων, ενώ στη Νέα Ιωνία, συνελήφθησαν την Παρασκευή (25/8) τρία άτομα μεταξύ των οποίων ένας 16χρονος και ένας 14χρονος, που επιτέθηκαν σε δυο 14χρονους με οπαδικά κίνητρα. Οι ενέργειες της κυβέρνησης, όπως άλλωστε έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων, « Αυτό το «ως εδώ» το οποίο φωνάζουμε ήρθε η ώρα να του δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο».

Οι έλεγχοι σε συνδέσμους θα συνεχιστούν, ενώ το κλείσιμο τους, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είναι κάτι το οποίο θα φανεί το προσεχές διάστημα, καθώς και στο παρελθόν, αρκετοί το είχαν εξαγγείλει, αλλά δεν το υλοποίησαν ποτέ.

epeisodia

To Top