Ελλάδα

Ο Αχιλλέας Μπέος ξέσπασε εναντίον όσων κάνουν αντιπολίτευση με αφορμή την κακοκαιρία – «Αντί να κάνο…

Mpeos 2

Ο Αχιλλέας Μπέος ξέσπασε εναντίον όσων κάνουν αντιπολίτευση με αφορμή την κακοκαιρία – «Αντί να κάνουν κριτική, να πιάσουν φτυάρι»

Ακόμη μια δύσκολη νύχτα περιμένει τους κατοίκους του Βόλου που παλεύουν με τα προβλήματα που προκάλεσε στην πόλη τους το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias, ούτε ένα μήνα μετά τις καταστροφές από τη φονική κακοκαιρία Daniel.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του μίλησε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον παρουσιαστή Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Μπέος αναφέρθηκε πως γίνονται προσπάθειες να επανέλθει η ηλεκτροδότηση σε όλη την πόλη με μεγάλο μέρος αυτής να έχει πλέον ηλεκτρικό ρεύμα. Έπειτα, στάθηκε στην υδροδότηση, λέγοντας: «κατέρρευσε ό,τι φτιάξαμε έστω και πρόχειρα στον Βόλο. Το 30% περίπου έχει νερό». Επιπλέον, τόνισε πως «τα χωριά του Βόλου δεν θα πάρουν νερό προτού περάσει μια εβδομάδα με δέκα μέρες». Σημείωσε, πάντως, πως από την Παρασκευή (29/9) «όπου δεν υπάρχει νερό, θα υπάρχουν δεκάδες παλέτες νερού για τις ανάγκες του πληθυσμού».

Ερωτηθείς για τον Κραυσίδωνα και τον Ξηριά που υπερχείλισαν και το αν είχαν καθαριστεί, είπε αφενός ότι, είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας, ζητώντας να αλλάξει το καθεστώς και να μετατεθεί η αρμοδιότητα στους Δήμους και ότι τα συνεργεία της περιφέρειας έκαναν «ό,τι μπορούσαν, αλλά δεν έφτασαν οι δέκα μέρες. Τι θα έβγαζαν; Είχε εκατομμύρια τόνους φερτά υλικά».

Τέλος, έστειλε μήνυμα σε όσους «κάνουν αντιπολίτευση» με τις καταστροφές, να «πάρουν ένα φτυάρι και να βοηθήσουν, αντί να κάνουν κριτική».

Κλειστά και την Παρασκευή τα σχολεία του Βόλου

Στο μεταξύ, με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, αύριο Παρασκευή (29/9), όλα τα σχολεία του Δήμου Βόλου θα παραμείνουν κλειστά. Παράλληλα, στην κυκλοφορία αποδόθηκαν οι δρόμοι του Βόλου, μετά τη χθεσινή απαγόρευση λόγω των καταστροφικών βροχοπτώσεων.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνει ότι: «Σε συνέχεια χθεσινής (27-09-2023) μας ανακοίνωσης, ανακοινώνεται ότι αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου».

To Top