Πολιτική

Ο Χαρδαλιάς πήγε Μαξίμου – Φέρεται να «κλειδώνει» η υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Αττικής

Clipboard01 113

Ο Χαρδαλιάς πήγε Μαξίμου – Φέρεται να «κλειδώνει» η υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Αττικής

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παίρνει το χρίσμα για υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, στη θέση του Γιώργου Πατούλη και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Νίκος Χαρδαλιάς, επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας και είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Πηγές από τη ΝΔ αναφέρουν στο Newsbeast ότι όλα είναι ανοικτά και συνιστούν λίγη υπομονή ακόμα μέχρι τις αρχές της εβδομάδας που θα γίνει και η επίσημη ανακοίνωση στήριξης.

Θυμίζουμε πως όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή.

Μετά το μήνυμα μηδενικής ανοχής σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τη στάση υπευθυνότητας που οφείλουν να έχουν τα στελέχη της κυβέρνησης που έστειλε ο πρωθυπουργός ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, ο οποίος έκανε διακοπές στην Πάτμο ενώ η χώρα καιγόταν, ο κλήρος έπεσε στον Γιώργο Πατούλη ο οποίος την περασμένη Πέμπτη χόρευε ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση ομογενών στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η συγγνώμη που ζήτησε ο κ. Πατούλης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν φαίνεται να συγκίνησε Πειραιώς και Μέγαρο Μαξίμου που δεν αποδέχθηκαν την δικαιολογία ότι επρόκειτο για «μία κακή στιγμή»

Αρχικά ο Γιώργος Παπανικολάου νυν δήμαρχος Γλυφάδας φερόταν ως ο επικρατέστερος υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. Ωστόσο στο τραπέζι είχαν πέσει και τα ονόματα του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος έχει μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση όπως και του επί χρόνια δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε σχετικό τηλεφώνημα από υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι είναι ταγμένος στο λαό του Περιστεριού.

Σήμερα ο Γιώργος Παπανικολάου ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook ότι θα δώσει εκ νέου τη μάχη για το δήμο Γλυφάδας. Ετσι οι εξελίξεις έτρεξαν πιο γρήγορα σε ότι αφορά την υποψηφιότητα Χαρδαλιά ο οποίος όπως αναφέραμε παραπάνω εκλήθη για συνάντηση στο Μαξίμου. Η υποψηφιότητα θεωρείται κλεισμένη, επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο, αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθεί η τελική επιλογή της ΝΔ.

To Top