Αθλητικά

Ο ευρωπαϊκός δρόμος για τις ελληνικές ομάδες – Πώς μπαίνουν σε ομίλους, πότε θα γίνουν όλα τα παιχνίδια

Ο ευρωπαϊκός δρόμος για τις ελληνικές ομάδες - Πώς μπαίνουν σε ομίλους, πότε θα γίνουν όλα τα παιχνίδια

Ποιοι έχουν εύκολο δρόμο και ποιοι χρειάζονται τρομερές υπερβάσεις. Και οι πέντε ελληνικοί σύλλογοι έμαθαν τους υπψήφιους αντιπάλους τους για Champions League, Europa League και Conference League.

Πέντε ελληνικές ομάδες ρίχνονται στη μάχη των ευρωπαϊκών προκριματικών, με στόχο να μπουν στους ομίλους του Champions League, του Europa League και του Conference League, ώστε να συνεχίσουν να παίζουν εκτός Ελλάδας και μετά τον Σεπτέμβρη!

Με Αντβέρπ η ΑΕΚ, με Μπράγκα ο Παναθηναϊκός, εάν περάσουν Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μαρσέιγ

Η πρωταθλήτρια Βελγίου, Αντβέρπ θα είναι αντίπαλος της ΑΕΚ, στα play offs του Champions League, σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια Ελλάδας, αποκλείσει στον Γ` προκριματικό γύρο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Παράλληλα, σε περίπτωση πρόκρισης επί της Μαρσέιγ, για την ίδια φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει ένα «εισιτήριο» για τους «χρυσοφόρους» ομίλους, με αντίπαλο την ομάδα που θα περάσει από το «ζευγάρι» Μπράγκα (Πορτογαλία)-Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία).

Οι πρώτες αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 22-23 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 29-30/8. Οι έξι ομάδες που θα επικρατήσουν στα πλέι οφ συμπληρώνουν το… παζλ της φάσης των ομίλων του Champions League, όπου έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους άλλες 26 ομάδες.

Με Κοπεγχάγη ή Σπάρτα Πράγας η ΑΕΚ, με Τσουκαρίτσκι ο Ολυμπιακός

Η Τσουκαρίτσκι από τη Σερβία θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα play offs του Europa League από τη στιγμή βέβαια που οι Ερυθρόλευκοι αποκλείσουν τη Γκενκ στα ματς στις 10 και 17 Αυγούστου που έρχονται. Η κλήρωση αφορούσε στα play – offs του Europa και τα ματς είναι προγραμματισμένα για 24 και 31 Αυγούστου. Οι ώρες θα ανακοινωθούν έως και στις 11 Αυγούστου. Εκ πρώτης η κλήρωση για τον Ολυμπιακό δείχνει καλή και πάντα με δεδομένο το τι υποψηφίους αντιπάλους είχε.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, εφόσον δεν καταφέρει να περάσει το εμπόδιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, για να μπει στους ομίλους του Europa, θα παίξει με τον χαμένο του ζευγαριού Κοπεγχάγη-Σπάρτα Πράγας. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην OPAP Arena στις 24 Αυγούστου και η ρεβάνς θα γίνει μια εβδομάδα μετά στην έδρα τις αντιπάλους. Οι ώρες των αγώνων θα γίνουν γνωστές μετά τα ματς με τους Κροάτες.

50-50 η κλήρωση για ΠΑΟΚ, μεγάλα… ζόρια για τον Άρη

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η κλήρωση των πλέι οφ του Conference League για τον Άρη, ενώ για τον ΠΑΟκ τα πράγματα είναι πιο ισορροπημένα.

Για να μπουν οι Κίτρινοι στους ομίλους του Europa Conference League, αφού περάσουν το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου θα πρέπει να αποκλείσουν τον νικητή του ζευγαριού Μπεσίκτας ή Νέφτσι, ενώ ο Δικέφαλος εφόσον αποκλείσει την Χάιντουκ Σπλιτ, θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο μία εκ των Ρόζενμποργκ ή Χαρτς.

Οι παίκτες του Απόστολου Τερζή θα δώσουν το πρώτο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 24 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 31/8. H ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα δώσει το πρώτο ματς εκτός έδρας στις 24 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 31/8.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, εάν δεν καταφέρει να αποκλείσει την Γκενκ στο Europa League και… υποβιβαστεί στο Conference, θα βρει απέναντί του μία εκ των Ανάντα Ντέμιρσπορτ ή Όσιγιεκ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν το πρώτο ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 24 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 31/8.

aris paok

To Top