Ελλάδα

Ο Γιάννης Μπουρούσης βοήθησε στις διασώσεις με την ομάδα Ζ-ΜΑΚ στην Καρδίτσα – «Είμαστε σε εμπόλεμη…

Mpourousis

Ο Γιάννης Μπουρούσης βοήθησε στις διασώσεις με την ομάδα Ζ-ΜΑΚ στην Καρδίτσα – «Είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη»

Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν έμεινε αμέτοχος μπροστά στην καταστροφή που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Καρδίτσα.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ, ένας από τους σημαντικότερους καλαθοσφαιριστές που ανέδειξε η χώρα, βρέθηκε στο πλευρό των ανθρώπων της ιδιαίτερης πατρίδας του αφού κατάγεται από το χωριό Παλαμάς. Να σημειώσουμε πως από τις φονικές πλημμύρες καταστράφηκε και το κλειστό γήπεδο που φέρει το όνομά του στην Καρδίτσα.

Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε στους «Αταίριαστους», εκπομπή του ΣΚΑΪ, για την κατάσταση στην περιοχή. «Πρώτα από όλα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές. Αυτό αντίκρισα και αυτό είδα γιατί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να βοηθήσουν τον κόσμο μέσα στα νερά. Υπάρχει μια τεράστια καταστροφή όχι μόνο στην Καρδίτσα, Λάρισα, Μουζάκι, Βόλος. Είμαστε σε μία εμπόλεμη ζώνη και πρέπει να βοηθηθούν οι άνθρωποι».

«Το έχω κάνει πολλές φορές, σαν Γιάννης σε αντίξοες συνθήκες να βοηθώ», είπε για τη συμμετοχή του σε διασώσεις με την ομάδα Ζ-ΜΑΚ – κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και στην κακοκαιρία Ελπίδα – και συνέχισε: «Το θέμα είναι πώς θα ξανασταθούν αυτοί οι άνθρωποι στα πόδια τους. Γίνεται ένας χαμός».

Το μήνυμά του στο Instagram

Παράλληλα, ο παλαίμαχος διεθνής σέντερ αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όσους έδωσαν την ψυχή τους για να βοηθήσουν αυτούς που είχαν ανάγκη και να στείλει μήνυμα ενότητας για την Καρδίτσα.

«Η Θεσσαλία και ιδιαίτερα η περιοχή μας, βιώνουν τις τελευταίες ημέρες πολύ δύσκολες στιγμές, με ζωές να χάνονται από την πλημμύρα, ολόκληρα χωριά να εξαφανίζονται και περιουσίες να χάνονται.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχομαι, ο χρόνος να απαλύνει τον πόνο τους.

Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τους εθελοντές, τα σώματα ασφαλείας και τις μονάδες του στρατού, για τη διαρκή τους προσπάθεια και προσφορά που έσωσε ζωές. Ήμουν προσωπικά δίπλα τους ως εθελοντής συμμετέχοντας σε διασώσεις και θαύμασα την αυτοθυσία τους.

Η επόμενη ημέρα, είναι για την περιοχή μας πολύ δύσκολη. Όλοι πρέπει να σταθούμε δίπλα στο συνάνθρωπό μας, προσφέροντας ό,τι μπορούμε για να τους προσφέρουμε ασφάλεια, αλλά και ελπίδα για το μέλλον.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ και τις ομάδες της Basket League, για τη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον που έδειξαν από την πρώτη στιγμή, διευκολύνοντας τον Α.Σ.Καρδίτσας Ιαπωνική στο προσεχές πρωτάθλημα. Το γήπεδό μας υπέστη μεγάλες ζημιές, αλλά θα παλέψουμε για να επιστρέψουμε στο σπίτι μας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσουμε χαρά στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.

Η δύναμη του ΑΣΚ είναι η Καρδίτσα, γι’ αυτή και μόνο θα παίξουμε φέτος…».

View this post on Instagram

A post shared by Bourou29 (@bourou29)

To Top