Κόσμος

Ο Ισραηλινός πρόεδρος επέκρινε την Αντζελίνα Τζολί: Δεν έχει πάει ποτέ στη Γάζα – Εκεί δεν υπάρχει α…

proedros tou Israhl

Ο Ισραηλινός πρόεδρος επέκρινε την Αντζελίνα Τζολί: Δεν έχει πάει ποτέ στη Γάζα – Εκεί δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση

Ο Ισραηλινός πρόεδρος επέκρινε τη στάση της Αντζελίνα Τζολί για το Μεσανατολικό, καθώς η ηθοποιός μέσω των social media κατηγόρησε το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό της Γάζας, τονίζοντας ότι η περιοχή μετατρέπεται σε «νεκροταφείο παιδιών».

Ο Ισαάκ Χέρτσογκ μίλησε στον Piers Morgan και σύμφωνα με την Daily Mail δήλωσε «νομίζω ότι δεν έχει πάει ποτέ στη Γάζα. Ποτέ δεν πήγε για να δει από κοντά τα γεγονότα. Με όλο το σεβασμό, οι άνθρωποι στη Γάζα γνωρίζουν ότι υπάρχει πόλεμος, αλλά δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση που να μην τους επιτρέπει να επιβιώσουν».

«Αντίθετα, υπάρχει μια ασφαλής ζώνη που συμφωνήθηκε από τη διεθνή κοινότητα και το Ισραήλ, στο νότιο τμήμα της Γάζας, προκειμένου να μετακινηθούν οι πολίτες σε αυτή τη ζώνη, για να τους φροντίσει πλήρως», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, τόνισε ότι «ο λαός της Γάζας μπορεί να μετακινηθεί εκεί για να μπορέσουμε να ξεριζώσουμε αυτό το τρομοκρατικό καθεστώς. Αυτό είναι που ξέρουμε. Η Αντζελίνα Τζολί δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του λέγοντας αυτά τα πράγματα».

Σημειώνεται, ότι το Ισραήλ δέχεται έντονες επικρίσεις για τον βομβαρδισμό της Γάζας, αφού μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 10.000 άμαχοι, εκ των οποίων οι 4.500 είναι παιδιά. Το εβραϊκό κράτος υποστηρίζει ότι οι βόμβες που πέφτουν στα κτήρια στοχεύουν βάσεις της Χαμάς, παρότι ειδικοί και στρατιωτικοί θεωρούν ότι οι βάσεις βρίσκονται στα υπόγεια τούνελ κάτω από την πόλη, που δεν μπορούν να πλήξουν οι βόμβες.

Επιπλέον, παραμένουν άγνωστες οι απώλειες της Χαμάς και σύμφωνα με αναλύσεις, θεωρείται πως κυρίως έχουν σκοτωθεί μερικά στελέχη σε στοχευμένα χτυπήματα, με τους βομβαρδισμούς να φέρεται πως δεν έχουν συνεισφέρει κάτι για να χτυπηθεί η Χαμάς.

To Top