Κόσμος

Ο Ισραηλινός Στρατός απαντά στον Ερντογάν: Αυτό που έκανε η Χαμάς ήταν χειρότερο από τρομοκρατία

israel soldiers1

Ο Ισραηλινός Στρατός απαντά στον Ερντογάν: Αυτό που έκανε η Χαμάς ήταν χειρότερο από τρομοκρατία

Αυτό που έκανε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν χειρότερο από τρομοκρατία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι το βράδυ της Τετάρτης, απαντώντας στον ισχυρισμό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Χαμάς «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».

«Άκουσα τι είπε ο Ερντογάν Η Χαμάς είναι χειρότερη από τρομοκρατική οργάνωση. Οι υπεύθυνοι για τη σφαγή ήθελαν θάνατο και φρίκη, και είναι καθήκον μας να το δείξουμε στον κόσμο», είπε ο Χαγκάρι σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει ο ΣΚΑΪ, αφού κλήθηκε να απαντήσει στα σχόλια του Ερντογάν.

Ο Ισραηλινός αξιωματικός σημείωσε ότι η στοχοποίηση ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει «ύψιστη προτεραιότητα» για τον IDF, καθώς προετοιμάζεται για τη χερσαία εισβολή.

Ξεκαθάρισε ότι ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας για να «βελτιώσει» την κατάσταση του στρατού για την επερχόμενη χερσαία επίθεση.

«Σήμερα χτυπήσαμε την τρομοκρατική υποδομή της πόλης της Γάζας σε κτίρια και υπόγεια», είπε ο Χάγκαρι.

«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε στη Γάζα για να πετύχουμε τους στόχους του πολέμου. Κάθε χτύπημα βελτιώνει την κατάστασή μας για τα επόμενα στάδια» πρόσθεσε, αναφερόμενος στην αναμενόμενη χερσαία εισβολή.

Ξεκαθάρισε ότι ο πόλεμος «θα είναι μακρύς και για να επιτευχθούν οι στόχοι του πολέμου, απαιτείται αντοχή, εμπιστοσύνη και υπομονή» από την κοινή γνώμη.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι οι κύριοι στόχοι του πολέμου είναι η πλήρης καταστροφή της Χαμάς και η επιστροφή των ομήρων που κρατούσε αιχμάλωτους η τρομοκρατική ομάδα από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν εξάλλου ότι μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν την Τετάρτη ένα στρατιωτικό συγκρότημα της Χεζμπολάχ και ένα παρατηρητήριο που ανήκει στην τρομοκρατική ομάδα στο νότιο Λίβανο.

Τα πλήγματα έρχονται ως απάντηση σε πολλές επιθέσεις με πυραύλους και ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ νωρίτερα.

To Top