Κόσμος

Ο ηθοποιός Ράσελ Μπραντ κατηγορείται από πολλές γυναίκες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις

RUSSELBRAND

Ο ηθοποιός Ράσελ Μπραντ κατηγορείται από πολλές γυναίκες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις

Ο βρετανός ηθοποιός Ράσελ Μπραντ κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλικές επιθέσεις και άσκηση ψυχολογικής βίας από πολλές γυναίκες κατά την περίοδο 2006-2013, σύμφωνα με έρευνα τριών μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύεται σήμερα.

Τέσσερις γυναίκες κατηγορούν τον ηθοποιό για σεξουαλικές επιθέσεις όταν ο Ράσελ Μπραντ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, ως παρουσιαστής στο BBC Radio 2, στο Channel 4 και ως ηθοποιός ταινιών του Χόλιγουντ.

Οι κατηγορίες , τις οποίες ο ίδιος αρνείται, αποκαλύφθηκαν σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι εφημερίδες The Sunday Times καιThe Times, καθώς και το Channel 4.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύεται από τους Sunday Times, οι υπόλοιπες γυναίκες κατηγορούν τον Μπραντ για δεσποτική και καταχρηστική συμπεριφορά.

Ράσελ Μπραντ: Οι καταγγελίες των 4 γυναικών 

Οι καταγγελίες των τεσσάρων γυναικών σε βάρος του Ράσελ Μπραντ αφορούν το χρονικό διάστημα από το 2006 έως το 2013. Εκείνη την περίοδο, η καριέρα του ηθοποιού ήταν στο αποκορύφωμά της, καθώς συνεργαζόταν με το BBC Radio 2, το Channel 4 και έπαιζε σε ταινίες του Χόλιγουντ. 

Η μία από τις τέσσερις γυναίκες καταγγέλλει ότι ο Ράσελ Μπραντ τη βίασε στο σπίτι του, στο Λος Άντζελες. Την ίδια ημέρα εκείνη επισκέφθηκε κέντρο για γυναίκες που έχουν βιαστεί. Οι Times σημειώνουν πως έχουν δει τα ιατρικά αρχεία που το πιστοποιούν αυτό. 

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη πως αυτή η γυναίκα έστειλε μήνυμα στον ηθοποιό, στο οποίο του έγραφε πως την τρομάζει και ότι νιώθει πως την εκμεταλλεύτηκε. «Όταν ένα κορίτσι λέει όχι, είναι όχι», του τόνισε. Ο Ράσελ Μπραντ φέρεται να της απάντησε πως «λυπάται πολύ». 

Άλλη καταγγέλλουσα είπε στην εφημερίδα ότι είχε σχέση με τον ηθοποιό, όταν εκείνη ήταν 16 ετών και εκείνος 31 χρονών. Η γυναίκα ανέφερε πως υπέστη συναισθηματική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της τρίμηνης σχέσης τους και ότι μια φορά εκείνος «έβαλε με το ζόρι το πέος του στο στόμα της». 

Η τρίτη καταγγέλλουσα είπε πως ο Ράσελ Μπραντ της επιτέθηκε σεξουαλικά και ότι υπέστη σωματική και συναισθηματική κακοποίηση από τον ηθοποιό. Η τέταρτη κατήγγειλε ότι εκείνος της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν συνεργάζονταν στο Λος Άντζελες και στη συνέχεια την απείλησε ότι θα κινηθεί εναντίον της νομικά, αν μιλούσε σε κάποιον. 

Πολλές ακόμη γυναίκες κατηγορούν τον Ράσελ Μπραντ για συναισθηματική και σωματική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση και bullying, αναφέρουν οι Times, που σημειώνουν πως οι τέσσερις οι οποίες αποφάσισαν να μιλήσουν δημοσίως δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. 

Κατά την διάρκεια της καριέρας του ως κωμικού στην τηλεόραση και στο σινεμά, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην συνέχεια τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ράσελ Μπραντ διακρίθηκε για τις επανειλημμένες παρεκτροπές του, τον εθισμό του στο αλκοόλ και την ηρωίνη, τον σύντομο γάμο του με την τραγουδίστρια της ποπ Κέιτι Πέρι και την τάση του να επαίρεται για την πληθώρα των ερωτικών του κατακτήσεων.

Στο μέσον της δεκαετίας του 2010, μετατράπηκε σε αντικαπιταλιστή ακτιβιστή που επιζητούσε την «απόλυτη επανάσταση», ενώ πρόσφατα διακρίθηκε για τις συνωμοσιολογικές, αντιεμβολιαστικές του θεωρίες και τις επιθέσεις του κατά των μεγάλων μέσων ενημέρωσης από το κανάλι του στο Youtube με 6 εκατομμύρια συνδρομητές και τον λογαριασμό του στο Twitter με 11 εκατομμύρια ακολούθους.

Τώρα καλεί το κοινό του να παραμείνει «σε εγρήγορση και ελεύθερο» απέναντι στις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα παραδοσιακά μέσα.

Το βίντεο του Ράσελ Μπραντ για τις καταγγελίες 

Πριν βγουν στο φως οι σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος του, ο Ράσελ Μπραντ ανέβασε ένα βίντεο στα social media. Σε αυτό, διέψευδε κατηγορηματικά τους «πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς» εναντίον του, δίχως να διευκρινίζει τι ακριβώς αφορούν αυτοί. 

Στο βίντεο, ο Ράσελ Μπραντ ανέφερε πως έλαβε email από ένα τηλεοπτικό δίκτυο και μια εφημερίδα «με εξαιρετικά εξωφρενικές επιθέσεις», εναντίον του και «πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς» σε βάρος του, τους οποίους «διαψεύδει απολύτως». Τα email αυτά ήταν η επικοινωνία που είχαν μαζί του οι Times και το Channel 4, ζητώντας του να πάρει θέση για τις καταγγελίες, πριν τις δημοσιεύσουν, μια πάγια τακτική δημοσιογράφων που κάνουν έρευνα. 

View this post on Instagram

A post shared by Russell Brand (@russellbrand)

Ο 48χρονος ηθοποιός αρνείται τους ισχυρισμούς, επισημαίνοντας πως έχουμε δει συντονισμένες επιθέσεις στα μέσα ενημέρωσης στο παρελθόν, αναφερόμενος στον Joe Rogan. Επέμεινε πως όλες οι σχέσεις του κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που χαρακτηρίζεται ως «άσωτης» στη ζωή του ήταν συναινετικές.

«Αυτοί οι ισχυρισμοί αφορούν την εποχή που ήμουν συνέχεια στις εφημερίδες και τον κινηματογράφο. Και όπως έχω γράψει εκτενώς για αυτό στα βιβλία μου ήμουν πολύ πολύ άτακτος. Τώρα εκείνη την περίοδο της ασωτίας οι σχέσεις που είχα ήταν απολύτως συναινετικές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ήμουν πάντα διαφανής για αυτό τότε, σχεδόν υπερβολικά διαφανής. Και είμαι διαφανής για αυτό και τώρα. Το να βλέπω ότι η διαφάνεια μετατρέπεται σε κάτι εγκληματικό, το αρνούμαι απολύτως».

To Top