Αθλητικά

Ο καλύτερος πράσινος Σλούκας που έχουμε δει ποτέ – “Ηφαίστειο” το ΟΑΚΑ, περιμένει πλέον την 7η κούπα!

Ο καλύτερος πράσινος Σλούκας που έχουμε δει ποτέ - "Ηφαίστειο" το ΟΑΚΑ, περιμένει πλέον την 7η κούπα!

Πώς οι Πράσινοι γύρισαν ένα απίθανο παιχνίδι απέναντι στην εξαιρετική Μπαρτσελόνα και κάλυψαν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Ο αρχηγός Σλούκας, ο NBAer Ναν και ο Μήτογλου που είναι στους τρεις κορυφαίους της Ευρώπης

Ενας Παναθηναϊκός βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα του κόσμου του ισοπέδωσε την Μπαρτσελόνα (89-81) και πλέον αγκαλιάζει το πλεονέκτημα της έδρας.

Οι «πράσινοι» ήταν τρομεροί στο δεύτερο ημίχρονο και γύρισαν ένα παιχνίδι, που στο πρώτο ημίχρονο είχε την σφραγίδα της Μπαρτσελόνα. Ο Κώστας Σλούκας έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Ναν θύμισε τις μέρες του στο ΝΒΑ, ο Μήτογλου πιστοποίησε ότι είναι μέσα στα 3 καλύτερα 4άρια της Ευρωλίγκας. Και κάπως έτσι ήρθε ο θρίαμβος του «τριφυλλιού», που ισοφάρισε και την διαφορά του ματς της Βαρκελώνης, εκεί, όπου είχε χάσει με 80-72.

Το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο δεκάλεπτο γινόταν μάχη με την Μπαρτσελόνα να τρυπάει για πλάκα την ρακέτα του Παναθηναϊκού και από την άλλη τον Ναν να κάνει λάθη, αλλά και να σκοράρει με άνεση. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η περίοδος αυτή να κλείσει με 23-20 υπέρ των Καταλανών, που έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο παρκέ από τους αντιπάλους τους.

Αυτό φάνηκε πολύ περισσότερο στη συνέχεια. Με την Μπαρτσελόνα να δείχνει το βάθος του ρόστερ της και να ανοίγει ολοένα και περισσότερο την διαφορά. Την έφτασε και στους 16 πόντους (24-40) με τον Παναθηναϊκό να δείχνει αδυναμία και στις δύο άκρες του παρκέ. Ακολούθησε, όμως, αντίδραση από τους «πράσινους». Με τον Γκραντ να ανεβάζει την απόδοσή του και τον Μήτογλου να είναι συμπαραστάτης του. Μην φανταστείτε, όμως, ότι έγιναν τρομερά πράγματα. Απλά η ελληνική ομάδα μπόρεσε και μείωσε στο τέλος του ημιχρόνου στο 46-34.

Η σκληρή μάχη συνεχίστηκε στην τελική ευθεία του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό να έχει ελαφρύ προβάδισμα χάρη στη μεγαλειώδη εμφάνιση του Κώστα Σλούκα. Ενα προβάδισμα που έγινε ακόμη μεγαλύτερο με το πέρασμα των λεπτών καθώς το ΟΑΚΑ είχε γίνει ηφαίστειο, ο Ναν έκανε εμφάνιση ΝΒΑ και η Μπαρτσελόνα είχε εξαφανιστεί από το παρκέ.

Το τέλος βρήκε το ΟΑΚΑ να είναι όρθιο και τον κόσμο του να ονειρεύεται φάιναλ-φορ και έβδομη κούπα.

sloukas panathinaikos basket

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top