Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γενς Στόλτενμπεργκ – Συζήτησαν για την κατάσταση στην Ανατο…

Mitsotakis Stoltenberg 2

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γενς Στόλτενμπεργκ – Συζήτησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη στήριξη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε πιο πρόσφατα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, καθώς και διεθνή και περιφερειακά ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα στην Ουκρανία, ενώ οι δύο άνδρες αντήλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σημείωσε: «Καλή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, της πολύτιμης συμμάχου μας Ελλάδας. Συζητήσαμε τη σημασία της συνεχιζόμενης υποστήριξης στην Ουκρανία και την αυξανόμενη προσήλωση του ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής σε ζητήματα ασφαλείας».

Εμβάθυνση των σχέσεων με τη Νότια Κορέα

Εν συνεχεία, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας Γιουν Σοκ-γελ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την προοπτική ενίσχυσης και εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών σχέσεων, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Ελλάδα αντιπροσωπείας κορεατικών επιχειρήσεων και της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα. Επιπλέον συζητήθηκε ο στόχος της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας, η συμβολή της κορεατικής ναυπηγικής βιομηχανίας στην επίτευξή του, καθώς και η υποψηφιότητα του Μπουσάν για τη διοργάνωση της EXPO 2030.

To Top