Τεχνολογία

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αμφισβητεί το μέλλον του Twitter λόγω του Έλον Μασκ

zuckerberg musk

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αμφισβητεί το μέλλον του Twitter λόγω του Έλον Μασκ

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ προστέθηκε στη λίστα με τα άτομα που θεωρούν δυσοίωνο το μέλλον του Twitter από τη στιγμή που η ηγεσία βρίσκεται στα χέρια του Έλον Μασκ, αφού έχει φέρει μια σειρά από ριζικές αλλαγές, όπως να αλλάξει το όνομα σε πλατφόρμα X.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta μίλησε στον Alex Heath του The Verge και το Business Insider αναπαρήγαγε την συνέντευξη του, διάρκειας μιας ώρας. Στις δηλώσεις που έκανε, επιρρίπτει ευθύνες στον «ιδιόρρυθμο δισεκατομμυριούχο» και ξεκαθαρίζει ότι το Twitter δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες του.

Χαρακτήρισε τον Μασκ ως «προάγγελο της αλλαγής», λόγω των καινούργιων ιδεών που καταθέτει συνεχώς και αναφέρει ότι σε πρώτη φάση εξέλαβε θετικά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο. Ωστόσο, οι αποφάσεις που έχει λάβει, τον έχουν προβληματίσει έντονα, θεωρόντας ότι πλέον δεν είναι σίγουρος για τι θα συμβεί.

«Όταν μπήκε ο Έλον, νομίζω ότι υπήρχε σίγουρα μια ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα…Το Twitter είχε ορισμένα προβλήματα λίγο καιρό πριν έρθει ο Μασκ και μετά νομίζω ότι έκανε με πολύ αργό ρυθμό τις αλλαγές στην πλατφόρμα… Έτσι, δεν φαίνεται να βρίσκεται πλέον σε πορεία για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες του», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ.

«Είναι αρκετά πολωτικός, οπότε νομίζω ότι είναι μικρή η πιθανότητα να φτάσει στο έπακρο η πλατφόρμα… Δεν ξέρω. Υποθέτω ότι μάλλον είμαι λιγότερο αισιόδοξος ή απλώς πιστεύω ότι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες τώρα από ό,τι πριν», είπε χαρακτηριστικά.

Τι συμβαίνει με το Threads

Ο Ζούκερμπεργκ μπορεί να μίλησε με απαισιοδοξία για το μέλλον του Twitter, ωστόσο στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις για το Threads, την πλατφόρμα που δημιούργησε για να ανταγωνιστεί το X του Μασκ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta δήλωσε πως το σκεπτικό πίσω από την εφαρμογή του, είναι να δημιουργηθεί μια εναλλακτική πλατφόρμα που θα είναι λιγότερο «αρνητική και επικριτική», σε σχέση με το Twitter.

Έπειτα, υποστήριξε ότι θα προσθέσει νέες δυνατότητες στο Threads -το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα-, τη στιγμή που δημοσίευματα, όπως του CNBC αναφέρουν ότι έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να ανταγωνιστεί το Twitter, αφού μόλις ξεπέρασε το Tumblr σε αριθμό χρηστών.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αμφισβητεί το μέλλον του Twitter λόγω του Έλον Μασκ 2

Οι αλλαγές του Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ από τη πρώτη στιγμή έκανε ριζικές αλλαγές στο Twitter και επανέφερε λογαριασμούς που είχαν καταργηθεί για ακροδεξιό περιεχόμενο, όπως του Ντόναλντ Τραμπ. Αρκετοί διαφημιστές ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρήσουν με αφορμή αυτό το γεγονός, με τον δισεκατομμυριούχο να επιρρίπτει ευθύνες από την woke κουλτούρα, μέχρι και τους Εβραίους.

Ωστόσο, τα πραγματικά προβλήματα ξεκίνησαν όταν απέλυσε ένα μεγάλο μέρος από έμπειρο προσωπικό, το οποίο ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί, κάτι που δημιουργεί πολλά τεχνικά προβλήματα και άλλα ζητήματα. Παράλληλα, πληροφορίες και μαρτυρίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα, αναφέρουν ότι «σκότωσε την όρεξη για δουλειά» στους υπαλλήλους του, με όσους δεν απολύθηκαν, να παραμένουν μέχρι να βρουν αλλού εργασία.

Επίσης, τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν, όταν έκανε τις ανακοινώσεις για συνδρομές και επιβεβαιώσεις αυθεντικότητας των λογαριασμών. Ακόμη και σήμερα, ο Μασκ δεν έχει καταλήξει κάπου και συνεχώς αναιρεί τις αποφάσεις του, γεγονός που προβληματίζει τους διαφημιστές, οι οποίοι αποχωρούν σιγά σιγά, θεωρώντας ότι θα βγουν ζημιωμένοι αν συνεχίσουν να επενδύουν χρήματα σε μια επιχείρηση που δεν έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό.

To Top